Haber 16

Gandi’yi mutlu eden Tayyip Erdoğan pankartı

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Türkiye’de yoksulluğu bitireceğini belirterek “AK Parti genel…

Gandi’yi mutlu eden Tayyip Erdoğan pankartı
  • Politika / Son Dakika
  • 12 Mayıs 2011
  • Gandi’yi mutlu eden Tayyip Erdoğan pankartı için yorumlar kapalı
  • 282 KEZ OKUNDU

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Türkiye’de yoksulluğu bitireceğini belirterek  “AK Parti genel merkezine giden hortumları keseceğim” dedi.



Kılıçdaroğlu, Başbakan Erdoğan’ın SSK Genel Müdürlüğü döneminde kurumun zarar ettiği yönündeki konuşmalarına da sert tepki göstererek, “İstediği televizyon kanalında, istediğin gazetecilerin karşısında tartışmaya hazırım. Ama Başbakan, Kemal’in karşısına çıkamaz” diye konuştu.



Kılıçdaroğlu, miting alanındaki “İstikrar sürsün, yandaş büyüsün, vatandaş sürünsün”, “İstanbul boğazını bırak, çiftçinin boğazına bak” dövizlerini de çok beğendiğini söyledi. 


CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Konya Mitingi’nde seçmenlere seslendi. Kılıçdaroğlu, Aile sigortasına yönelik AK Parti’nin muhalefetini “Sen bu parayı nereden bulucaksın sözleriyle bize seslendiler. Kullanmadığın doğalgazın bedeli olarak İran’a 2 milyar dolar verirken kaynak sormuyorsun. Bu ülkede evlerde huzur olsun, kadınlar da evlerinde huzurla çocuklarını doyursunlar, yoksulluğu bitirelim deyince parayı nereden bulacaksın diye soruyorsun. Bu ülke zengin, kaynak var imkan var” sözleriyle yanıt verdi.


Kılıçdaroğlu’nun konuşmasının satırbaşları özetle şöyle:


Türkiye’de yardım yapan 14 ayrı kurum var. Ben bilirim, onlar bilmez bu kuruluşları. Bütçesini topladım. 12 bin yoksulumuz var. Her ay en az 600 tl verceğiz dediğimiz zaman, Erdoğan, o kayıtlı yoksul, bir de kayıt dışı var dedi. Ben onun da hesabını da biliyorum. Gerçekte 15 milyon 600 bin yoksulumuz hesaba dahil. Hepsine 600 TL ödediğimizde 7 milyar açağımız kalıyor. Bütün kamu harcamaların 1.7’si. Konyalılar, 100 liradan 2 lirayı yoksula ayırdığınızda bunu fazla gören hükümete ne denir.


SİZİN DERDİNİZ, KEMALİN DERDİ


Yurttaşın derdiyle ilgilenmek dışında başka bir işimiz yok. Bir derdiniz varsa o dert bilin ki Kemal’in derdidir. biz Türkiye’nin rantına değil, sorunlarına talibiz. Biz kendimize Yeni Cumhuriyet Halk Partisi dedik. İnançlara kimliklere saygılı olan CHP dedik. Tarihini kuvayı milliyeden, geleceğe umutla bakan, çocuklarımızın yatağa aç girmediği güzel bir Türkiye’yi kurmak için yola çıkan CHP dedik. Dünyaya gücüyle, üretimiyle meydan okuyan Türkiye dedik. Onun için biz vatandaşın, halkın partisiyiz dedik.


USTALIKLARI SAHTE


Ben yürütmenin başıyım diyordu. Biliyoruz yürütmenin başı olduğunu, o işlerin ustası olduğunu. Onun için her yerde yurttaşın çıkarlarını savunmak benim boynumun borcudur. Afiş yapmışlar istikrar sürsün diyorlar. Hangi istikar. 2002 vatandaşın borç miktarı 6 milyar 605 milyon TL, 2010 da vatandaşın borcu 175 milyar 633 milyon TL’ye çıkmış. Bu rakamlar benim rakamım değil, devletin rakamları. Girin hazinenin internet sitesine göreceksiniz.


DÜNYALIKLARINI YAPTILAR


Şimdi diyorlar ki aman ha CHP gelirse, borç batağına battınız, CHP gelirse faizle yükselir. Konya’dan söylüyorum, CHP gelirse vatandaşı borç batağından kurtarmak benim boynumun borcudur. Acaba bu iktidar olanların borcu var mı? Dünyalıklarını yaptılar.


HARAMİ DÜZENİ


Türkiye’ye 1 milyon dolar sıcak para getirin, 2 ayda 60 bin dolar faiz elde ediyorsunuz. Şimdi Konyalı sanayiciye, esnafa soruyorum. 2 ay da 60 bin dolar kazanan var mı. Soru iki, bu 60 bin doları kim ödüyor. Siz ödüyorsunuz. Niye o kadar borçlandınız. Fabrikaları sattılar borcumuz azaldı mı? Bu şuna benzer, evdeki eşyaları satıyorsun, bi bakıyorsun mal da gitti, borç da arttı. Bunların düzeni bu, haramilerin düzeni.


MÜTEDEYYİN YURTTAŞA SESLENDİ


Yolsuzluk yapmayacağım, yapanlardan hesap soracağım. Kul hakkı yemeyeceğim, yiyenlerden hesap soracağım. Siyasette zenginleşmeyeceğim, her kuruşun hesabını vereceğim.


KEMAL’İN KARŞISINA ÇIKAMAZ


Erdoğan benimle ilgili bir sürü laf ediyor. SSK zarar ediyormuş. Çağırrdım yüreğin varsa bütün devlet arşivleri elinin altında. Valiler, genel müdürler sende. Arzu ediyorsan senin istediğin televizyon kanalında, senin istediğin gazeteciler önünde milletin önünde hesaplaşalım. Çıkabilir mi, gelebilir mi? Soruyorum bütün mütedeyyin Kul Hakkı yiyenler Kemal kardeşinizin karşısına çıkamaz. Onun maskesini indireceğim, gerçek yüzünü göreceksiniz.


“ŞİFRECİ TAYYİP”


Önce şifre yok dediler, sonra sehven olmuş, sonra var dediler. Şimdi şifre var ama kopya yok diyorlar. Bütün Konyalı kardeşlerime sesleniyorum. Şifre varsa, nasıl kopya olmaz. Şifreyi birisi için yaparsın, yandaşın için yaparsın. 1 milyon 700 bin gencimize sesleniyorum. Ailenize söyleyin, benim umutlarımla oynadılar deyin, oy vermeyin çağrısı yapın. Kılıçdaroğlu’nun bu sözlerine miting alanındakiler “şifreci Tayyip” sloganıyla karşılık verdi.


YURT PROJESİ


100 bin öğrenci var, nasıl yurt olmaz. Gençlere sözüm var, 2 yıl içinde en fazla 2 kişilik odalar, internet erişimi, sıcak suyu olan odalarda kalacaklar. Anneler babalar çocuklarımız nerede kalacak diye kaygı duymayacaklar.


EMEKLİLERE SESLENDİ


Emekliler ölüyor. Buraya gelecek Erdoğan, emeklilerin de oyunu isteyecek. 9 milyon emeklinin tamamının oyunu istiyorum. Bir fire dahi istemiyorum. Sizin derdinizi en çok savunan benim. Sizin aylıklarınızdan yapılan kesintileri kaldıracaını söyleyen, İntibak Yasası’nı çıkaracağını savunan, milli gelir artışından pay verilmesi gerektiğini düşünen benim.

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ