Haber 16

Gönül attı, Kocaman rahatladı!

İkinci yarıda yine yokları oynayan Kocaman yönetimindeki sarı-lacivertliler, lider Trabzon’un 2 puan bıraktığı haftayı zor da olsa galibiyetle geçti. Müthiş bir gol atan Gökhan Gönül, karşılaşmaya damgasını vurdu.

Gönül attı, Kocaman rahatladı!
  • Son Dakika / Spor
  • 23 Ocak 2011
  • Gönül attı, Kocaman rahatladı! için yorumlar kapalı
  • 275 KEZ OKUNDU

Fenerbahçe, liderin müthiş performansı nedeniyle maçlarına hep baskı altında çıktı. Bu kez durum farklı. Bordo-mavililer sahasında Başkent ekibiyle berabere kalınca, Kanarya için puan farkını indirme şansı doğdu. Her fırsatta ikinci yarının ilk maçına vurgu yapan Aykut Kocaman için kuşkusuz bulunmaz bir fırsat.

Mardan Stadı, Olimpiyat’tan farksız. Zira taraftarların karşılaşmaya ilgi göstermemelerinin sebebi, stadın kent merkezine uzaklığı ve yolunun yeterince geniş olmaması. Yüzlerce metrelik araç kuyruğu da, “Dünyanın en güzel şehrine stat istiyoruz”, “Antalya Arena istiyoruz” pankartları da bu yüzden.

Kontenjana takılan Güiza, Bilica ve Christian’sız sarı-lacivertliler, farklı bir düzenle sahada. Yıldız Alex herzamanki yerinde, Kocaman’ın ‘hata yaptım’ özeleştirisi yaptığı Semih forvet, Niang da Marsilya’dan alışkın olduğu sol açıkta. Rakibin en büyük silahı ise Galatasaray’a transferi gerçekleşmeyen Necati Ateş.

Maçın İlk 10 dakikası tutuk geçerken, ev sahibi ilk atağını 11’de gerçekleştirdi. Alex’in koşuyoluna attığı pasa yetişen Niang, sol çaprazdan bekletmeden vurdu. Kaleciyi geçen top yandan auta gitti. 14’te Necati ile girdiği mücadele sonrası yerde kalan Emre, kısa süreli sakatlık yaşadı. 20’de Alex’in kullandığı serbest vuruşu Ömer yumrukladı, Emre’nin gelişine sert vuruşunda Ömer yine başarılıydı.

Antalyaspor Başkanı Hasan Akıncıoğlu ile birlikte protokol tribününde yer alan Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım, şuana kadar olan görüntüden hoşnut olmasa gerek. Oyunun iyice yavaşladığı anlarda, Alex ilk kez kendini gösterdi. 34. dakikada Brezilya’lının yaklaşık 25 metreden gönderdiği sert şut az farkla dışarı gitti. 36’da ceza sahası dışında kazanılan frikikte, kaptanın vuruşu yine üstten dışarda.

40’ta Emre çaprazdan gelişine sert vurdu, arka direkte Niang dokunamadı. Soyunma odasına 0-0’la gidileceği düşünülürken, 41’de Gökhan Gönül akıl dolu bir gole imza attı. Rakibinden sıyrılan Gökhan, kalecinin önde olduğunu gördü ve müthiş bir aşırtma vuruş yaptı. Öyle bir gol ki milli oyuncu, Aykut Kocaman’ı bile gülümsetmeyi başardı: 0-1. Fenerbahçeli futbolcuların teknik direktörlerine koşması ise önemli bir mesaj olsa gerek.

İki teknik adam da ikinci yarıya başlarken oyuna müdehalede bulunmadı. Kuşkusuz ikinci 45’le ilgili en çok merak edilen konu, Fenerbahçe’nin nasıl bir performans sergileyeceğiydi. Zira sarı-lacivertliler, bu sezon her iki yarı arasında çok farklı görüntüler çizmişti.

48. dakikada Erkan’ın ceza sahasına gönderdiği pasa Yobo’nun ters vuruşu yandan kornere gitti. 51’de Tita’nın kullandığı kornerde kafalardan seken topa İbrahim vurdu, savunma uzaklaştırdı. Dakikalar 56’yı gösterdiğinde ise ilginç bir pozisyon yaşandı. Volkan, Lugano’nun geri pasını eliyle kontrol etti. Tolga Özkalfa, en direk vuuş kararı verdi. Ancak Antalya, Necati’nin çok kötü şutu sonucu önemli şansı değerlendiremedi.

Aykut Kocaman, 60’da Semih-Özer değişikliğine gitti. Bu değişiklikle Niang forvete, Özer sol kanada geçti. 69. dakikada Tita ceza sahasında yerde kaldı, hakem ‘devam’ dedi. Kocaman, ikinci hamlesini 75’te Niang’ın yerine Dia’yı oyuna alarak yaptı. Antalyaspor Teknik Direktörü Mehmet Özdilek ise iki dakika içinde 3 değişiklik birden yaptı.

90+1’de yaşanan kritik pozisyonda kaleci Volkan, aşırtma vuruşta hata yapmadı. 90+4’te kaleciyle karşı karşıya kalan Alex, kendisinden beklenenin aksine kötü vurdu. Bitiş düdüğünün ardından hakeme yönelik itirazlarda bulunan Erkan Sekman, kırmızı kart gördü.

İkinci yarının ilk haftasında zor da olsa tek golle 3 puanı hanesine yazdıran konuk ekip, liderle arasındaki farkı 7’ye indirdi. Zaman zaman kıpırdanmasına karşın galibiyeti getirecek bir oyun sergileyemeyen Antalya temsilsici ise 23 puanda kaldı.

MEDİCAL PARK ANTALYASPOR: 0 – FENERBAHÇE: 1
Stat: Mardan Antalyaspor
Hakemler: Tolga Özkalfa, Ekrem Kan, Serkan Akarca
Medical Park Antalyaspor: Ömer, Erkan, Ali Turan, Deniz, Yenal (Dk. 79 İlkem), Sedat, Uğur, İbrahim (Dk. 79 Kenan), Tita, Mehmet (Dk. 78 Djiehoua), Necati
Fenerbahçe: Volkan, Gökhan, Lugano, Yobo, Dos Santos, Selçuk, Emre, Mehmet Topuz, Alex (Dk. 90 Gökay), Niang (Dk. 76 Dia), Semih (Dk. 62 Özer Hurmacı)
Sarı kartlar: Dk. 66 Erkan, Dk 67 İbrahim (Medical Park Antalyaspor), Dk. 76 Mehmet Topuz, Dk 89 Özer Hurmacı (Fenerbahçe)
Kırmızı kart: Erkan Sekman (Karşılaşma tamamlandıktan sonra) (Medical Park Antalyaspor)
Gol: Dk. 41 Gökhan Gönül (Fenerbahçe)

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ