Haber 16

Güzel Sanatlar karıştı

Kocaeli Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi’nin Hereke’den İzmit’e taşınması söylentisi, Dekanlıktan yapılan…

Güzel Sanatlar karıştı
  • Gündem / Son Dakika
  • 17 Haziran 2011
  • Güzel Sanatlar karıştı için yorumlar kapalı
  • 248 KEZ OKUNDU


Kocaeli Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi’nin Hereke’den İzmit’e taşınması söylentisi, Dekanlıktan yapılan son duyuruyla gerçek bir hal aldı.


Kocaeli Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi’nde son günlerde gerginlik artıyor. Anıtpark yerleşkesine bütün bölümleri taşıyıp; sadece Sahne Sanatları ve Heykel bölümünü bırakmalarını öğrenci temsilcileri “ötekileştirme” olarak adlandırıyor.


Heykel bölümü ve üç ana sanat dalını bünyesinde barındıran Sahne Sanatları Bölümünün henüz netliğe kavuşmamış olan ileriki bir tarihte taşınacağı Dekanlık tarafından duyurulmuştu. Bu duyurunun okulun kapanmasına son birkaç gün kala açıklanması öğrencileri şok etti. Güzel Sanatlar Fakültesi sözcüsü Nevzat Cengiz yaptığı açıklamada; “Güzel Sanatlar Fakültesi öğrencileri ortak dersler almakta, yaratım, sahneleme, sergileme süreçlerinde birbirinden hem teknik hem de manevi destek almaktadır. Geçtiğimiz gün bütün bölümlerden oluşan öğrenci temsilcileri Dekan Prof. Dr. Reşat Başar ile bir toplantı yapmak istediler. Bu talebe Dekan konferans salonunda orada bulunan bütün öğrencileri alarak sorularını yanıtladı. Toplantıda tansiyon yükseldi. Dekan’ın öğrencilere vermiş olduğu yanıtlar tatmin edici olmadı. Öğrencilerin talepleri önemsenmemiş olmakla birlikte üsluptaki rahatsız edici tavır, hayal kırıklığı yarattı” dedi. Öğrenci temsilcileri sonuç alınana kadar eylemlerine devam edeceklerini bildirdi.

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ