Haber 16

Havalar 6 derece soğuyacak-HARİTALI

Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü’nün son verilerine göre,sıcaklıklar 4 ila 6 derece azalacak, yurdun büyük bir bölümü sağanak yağışların etkisinde olacak. İşte il il hava durumu..

Havalar 6 derece soğuyacak-HARİTALI
  • İslam / Son Dakika
  • 29 Ekim 2010
  • Havalar 6 derece soğuyacak-HARİTALI için yorumlar kapalı
  • 307 KEZ OKUNDU

Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü’nün son verilerine göre, Türkiye genelinde görülecek yağışların; sabah saatlerinde Marmara’nın doğusu, Zonguldak, Düzce ve Bartın çevreleri ile Doğu Akdeniz, İç Anadolunun doğusu, Orta Karadeniz ve gece saatlerinden sonra Gümüşhane, Bayburt, Erzincan, Tunceli, Bingöl, Muş, Diyarbakır, Mardin, Batman ve Siirt çevrelerinde kuvvetli olacağı tahmin ediliyor.

Hava sıcaklığı yurt genelinde 4 ila 6 derece azalacak.


Rüzgar güney ve güneybatı (Lodos), yurdun batı kesimlerinde kuzey ve kuzeydoğu (Poyraz) yönlerden hafif arasıra orta, İstanbul Boğazı başta olmak üzere, Marmara’da kuvvetli fırtına şeklinde (60-90 km/saat) esecek.


KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI


Türkiye genelinde görülecek yağışların; Sabah saatlerinde Marmara’nın doğusu, Zonguldak, Düzce ve Bartın çevreleri ile Doğu Akdeniz, İç Anadolunun doğusu, Orta Karadeniz ve gece saatlerinden sonra Gümüşhane, Bayburt, Erzincan, Tunceli, Bingöl, Muş, Diyarbakır, Mardin, Batman ve Siirt çevrelerinde kuvvetli olacağı beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara (ani sel, su baskını, yıldırım düşmesi v.b.) karşı ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olması gerekiyor.


Rüzgarın; İstanbul Boğazı başta olmak üzere, Marmara’da kuzey ve kuzeydoğu (Poyraz) yönlerden kuvvetli fırtına (60-90 km/saat) şeklinde esmesi beklendiğinden meydana gelebilecek olumsuz şartlara karşı (deniz, kara ve hava ulaşımında aksamalar, çatı uçması, ağaç devrilmesi vb.) tedbirli olunması gerekiyor.


BAZI İLLERDE HAVA DURUMU


Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü’nün son verilerine göre, bazı illerde hava durumu şöyle olacak:


İSTANBUL: Çok bulutlu, sağanak yağışlı geçecek. Yağışların öğle saatlerine kadar kuvvetli olması bekleniyor. Rüzgar, kuzey ve kuzeydoğu (Poyraz) yönlerden kuvvetli fırtına (60-90 km/saat) şeklinde esecek 13


ANKARA: Çok bulutlu,aralıklı ve hafif sağanak yağışlı 12


İZMİR: Parçalı ve çok bulutlu 16


ANTALYA: Çok bulutlu, akşam saatlerine kadar sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı geçecek 20


SAMSUN: Çok bulutlu, sağanak yağışlı geçecek. Yağışların akşam saatlerine kadar kuvvetli olması bekleniyor 13


ERZURUM: Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden itibaren yağmur ve sağanak yağışlı 13


DİYARBAKIR: Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden itibaren sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı gececek. Yağışların gece saatlerinden sonra kuvvetli olması bekleniyor 24


BÖLGELERDE HAVA DURUMU


Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü’nün son verilerine göre, bölgelerde hava durumu şöyle olacak:


MARMARA: Parçalı ve çok bulutlu, Doğusu ile Tekirdağ ve Balıkesir çevreleri sağanak yağışlı geçecek. Yağışların bugün(Cuma) sabah saatlerinde doğusunda kuvvetli olması bekleniyor. Rüzgar, İstanbul Boğazı başta olmak üzere kuzey ve kuzeydoğu (Poyraz) yönlerden kuvvetli fırtına (60-90 km/saat) şeklinde esecek.


EGE: Parçalı ve çok bulutlu, İç Ege sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı geçecek.


AKDENİZ: Çok bulutlu, sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı geçecek. Yağışların Adana, Osmaniye, Hatay ve K.Maraş çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor.


İÇ ANADOLU: Çok bulutlu, aralıklı sağanak yağışlı geçecek. Yağışların doğusunda kuvvetli olası bekleniyor.


BATI KARADENİZ: Çok bulutlu ve sağanak yağışlı, gece saatlerinde iç kesimlerinin yüksekleri karlakarışık yağmur ve kar yağışlı geçecek. Yağışların, bugün(Cuma) sabah saatlerinde Zonguldak, Düzce, Bolu çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor.


ORTA ve DOĞU KARADENİZ: Çok bulutlu aralıklı sağanak yağışlı geçecek. Yağışların; Orta Karadeniz ile gece saatlerinden sonra Gümüşhane ve Bayburt çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor.


DOĞU ANADOLU: Parçalı ve çok bulutlu, Batısı ile öğle saatlerinden sonra kuzeyi, akşam saatlerinden sonra bölge geneli yağmur ve sağanak yağışlı geçecek. Yağışların gece saatlerinden sonra Erzincan, Tunceli, Bingöl, Muş çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor.


GÜNEYDOĞU ANADOLU: Parçalı ve çok bulutlu, Gaziantep, Kilis, Adıyaman çevreleri ile öğle saatlerinden sonra bölge geneli sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı geçecek. Yağışların gece saatlerinden sonra Diyarbakır, Mardin, Batman ve Siirt çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor.


30 Eki, Cumartesi 31 Eki, Pazar
1 Kas, Pazartesi 2 Kas, Salı
3 Kas, Çarşamba


haber7.com

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ