Haber 16

İl il yurtta hava durumu…

Hava Türkiye’nin büyük bir bölümünde parçalı bulutlu ve açık olacak.

  • Son Dakika
  • 28 Haziran 2009
  • İl il yurtta hava durumu… için yorumlar kapalı
  • 363 KEZ OKUNDU

 

Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü’nden edinilen bilgiye göre, bugün Türkiye’nin kuzey ve doğu kesimlerinde, kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak ve gökgürültülü sağanak şeklinde görülecek yağışın, Trabzon, Rize, Artvin, Kars ve Ardahan çevrelerinde kuvvetli olacağı tahmin ediliyor.

Hava sıcaklığı, kuzeydoğu kesimlerinde 2 ila 4 derece azalacak, iç kesimlerde 1 ila 3 derece artacak. Rüzgar, genellikle kuzey ve kuzeybatı, ülkemizin güney kesimlerinde batı ve güneybatı yönlerden hafif arasıra orta kuvvette esecek.

-UYARILAR-

Meteroloji; yağışların, Trabzon, Rize, Artvin, Kars ve Ardahan çevrelerinde kuvvetli olması beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı (Su baskını, Ani Sel, Heyelan, Lokal Dolu Yağışı, Yıldırım Düşmesi vb.) ilgilileri ve vatandaşları tedbirli olmaya çağırdı. Meteoroloji, ayrıca Güneydoğu Anadolu ile Doğu Anadolu’nun güneyinde (Malatya, Elazığ, Bitlis, Van, Hakkari ve Şırnak) toz taşınımı beklendiğinden oluşabilecek olumsuz şartlara karşı (Görüş mesafesinde azalma, hava katilesinde düşüklük vb.) tedbirli olunmasını da istedi.

-BÖLGELERDE HAVA-
Marmara Bölgesi:
Az bulutlu ve açık, zamanla parçalı, güney ve batı kesimleri çok bulutlu, öğle saatlerinden itibaren Edirne ve Çanakkale çevreleri, öğleden sonra güneyi (Çanakkale, Balıkesir, Bursa, Bilecik, Sakarya) ile Trakya kesimi (Edirne, Kırklareli, Tekirdağ, İstanbul’un batı kesimleri) kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı geçecek.

Ege Bölgesi:
Az bulutlu ve açık, Kuzey Ege kıyıları ile zamanla kuzey ve iç kesimleri parçalı çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra Manisa, Kütahya, Denizli, Denizli, Uşak, Afyonkarahisar ve Muğla’nın iç kesimleri kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı geçecek.

Akdeniz Bölgesi: Az bulutlu ve açık, Adana ve İskenderun çevreleri ile zamanla bölgenin iç kesimleri parçalı çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra Isparta, Burdur ve Antalya’nın iç kesimleri kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı geçecek.

İçanadolu Bölgesi: Az bulutlu ve açık, zamanla kuzey ve batısı parçalı çok bulutlu, öğleden sonra ve akşam saatlerinde Ankara, Eskişehir, Çankırı, Kırıkkale ve Yozgat çevreleri kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı geçecek.

Batı Karadeniz Bölgesi:
Genellikle parçalı ve az bulutlu, zamanla iç kesimleri çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra Bolu, Karabük ve Kastamonu çevreleri kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı geçecek.

Orta ve Doğu Karadeniz Bölgesi:
Bölge geneli parçalı ve çok bulutlu, Doğu Karadeniz ile öğleden sonra ve akşam ilk saatlerde Tokat, Çorum ve Amasya çevreleri aralıklı sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı geçecek. Yağışların; Trabzon, Rize ve Artvin çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor.

Doğu Anadolu Bölgesi:
Genellikle parçalı, zamanla kuzey ve doğusu çok bulutlu, Erzincan çevreleri ile öğle saatlerinden sonra kuzeyi (Kars, Ardahan, Erzurum, Erzincan, Ağrı ve Iğdır) aralıklı sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı geçecek. Yağışların; öğleden sonra ve akşam ilk saatlerde Kars ve Ardahan çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor. Bölgenin güney kesimlerinde (Malatya, Elazığ, Bitlis, Van, Hakkari ve Şırnak) toz taşınımı bekleniyor.

Güneydoğu Anadolu Bölgesi:
Az bulutlu ve açık, öğle saatlerinden sonra kuzey ve doğusu parçalı bulutlu geçecek. Bölge genelinde toz taşınımı bekleniyor.

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ