Haber 16

Kalp Krizi Nasıl Önlenir?

Tabiî ki doğru olan kriz geçirmeden önce sorunun tespit edilip zamanında ve doğru şekilde çözülmesidir ancak normal yaşamınızda dikkat edeceğiniz bazı şeyler yaşayabileceğiniz bir kalp krizi ihtimalini azaltabilir.

Kalp Krizi Nasıl Önlenir?
  • Sağlık / Son Dakika
  • 30 Aralık 2015
  • Kalp Krizi Nasıl Önlenir? için yorumlar kapalı
  • 350 KEZ OKUNDU

Tabiî ki doğru olan kriz geçirmeden önce sorunun tespit edilip zamanında ve doğru şekilde çözülmesidir ancak normal yaşamınızda dikkat edeceğiniz bazı şeyler yaşayabileceğiniz bir kalp krizi ihtimalini azaltabilir.

Kalp krizini önlemek için şunlara dikkat edilmelidir ;

Diyet ; Bunun için doymuş yağlardan(katı yağlar) ve tuzdan olabildiğince kaçınmak, meyve, sebze ve lif yönünden zengin besinlere yönelmek gerekiyor. Unutmayan doğru beslenme alışkanlığı çocuk yaşta başlar be sebeple çocuklarınıza da doğru beslenmeyi öğretmelisiniz.

Fazla kilolar ; Kalp krizinin önemli sebeplerinden biri tansiyon yüksekliğidir ve yüksek tansiyona yol açan nedenlerin başında fazla kilolar gelir. Bu da kalp sağlığını tehdit eder. Vücut kitle indexine dikkat edilmeli ve normal sınırlarda tutacak şekilde beslenme alışkanlığı edinilmelidir.

Sigara kullanımı: Sigara tiryakilerinin mutlaka sigarayı bırakması gerekir çünkü kalp damarı tıkanıklıklarının bilinen en önemli sebeplerinden biri sigaradır.

Alkol tüketimi ; Alkol fazla kalori içermesine karşın hiçbir besleyici değer taşımayan ve karaciğeri yoran alkol, organizmaya bir çok yönden zarar verimektedir.

Egzersiz ; Hareketli bir yaşam tercih edilmelidir, egzersiz, damarların esnekliğini artırmaya ve korumaya yardımcı olan aktivitedir.

Yoğun stres ; Huzursuzluğu ve stresi azaltmak kalp sağlığı korumasını tamamlayan unsurlar. Çalışma hayatınızda beceri ve olanaklarınızı zorlamayın. Hareketsiz yaşam ; Tembellik hastalık gibidir ve uzak durulmalıdır.

Kadınlarda menopoz ; Mutlaka menopozunuzu geçiktirmeye çalışın. Menopoz sonrasında kilo alma, kan basıncında yükselme, kandaki kolesterol değerlerinde artış gibi kalp hastalıklarına zemin hazırlayan önemli değişiklikler olabiliyor. Kadın, bu gibi nedenlerden dolayı, kalp damar hastalıklarına karşı daha savunmasız olabiliyor. Menopozdan önce kadında şeker hastalığı varsa, sigara kullanıyorsa ya da şişmansa, menopoz sonrasında kalp sorunu yaşama olasılığı daha da artar. Kadın doğum uzmanı görüşüyle menopoz bulgularıyla mücadele edilmelidir.

Ayrıca bunların dışında önemli bir suçlu kabul edilen kan kolesterol düzeyine dikkat edilmeli ara sıra tahlil yapılarak beslenme buna göre dengelenmelidir. Özellikle kolesterol metabolizması sorunu olan ailelerde daha dikkatli olunmalıdır.

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ