Haber 16

Kartepe’de doluluk yüzde 100’e ulaştı

Kar kalınlığının 1,5 metreyi aştığı Türkiye’nin önemli kış turizm merkezlerinden Kartepe’deki otelin doluluk oranı yüzde 100’e ulaştı.

Kartepe’de doluluk yüzde 100’e ulaştı
  • İslam / Son Dakika
  • 31 Ocak 2012
  • Kartepe’de doluluk yüzde 100’e ulaştı için yorumlar kapalı
  • 404 KEZ OKUNDU

İzmit Körfezi ve Sapanca Gölü’nün aynı anda seyredilebildiği, Samanlı Dağları’nın zirvesindeki kayak merkezinde uzunlukları 400 ile 3 bin 500 metre arasında değişen 16 pist bulunuyor. Kartepe, kayak pistleriyle yarı yıl tatilini fırsat bilen ailelerin ilgi odağı oluyor.


Kartepe’de bulunan The Green Park Otel‘deki doluluk oranı yüzde 100’e ulaştı.


3 gündür yoğun şekilde devam eden kar yağışı nedeniyle Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Daire Başkanlığı ekipleri 4 iş makinesiyle Kartepe yolunu açık tutmaya çalışıyor.


Karın keyfini çıkarmak isteyen insanlar da Maşukiye’den kayak merkezine giden yolun kenarında poşetlerle ve şambrellerle kayarak zaman geçiriyor. Yolda mahsur kalan araç sürücülerinin yardımına ise çevredeki vatandaşlar yetişiyor.


The Green Park Otel Genel Müdürü Önder Sıkıcıoğlu, yaptığı açıklamada, tatil sezonunda doluluk oranının yüzde 100’e ulaştığını söyledi.


Okulların yarı yıl tatiline girmesiyle oteldeki yoğunluğun arttığını ifade eden Sıkıcıoğlu, ”Yarı yıl tatili olmadığı dönemlerde otelin hafta içi doluluk oranı yüzde 50’lerde seyrediyor. Hafta sonları ise yeniden doluluk oranı yüzde 100 oluyor. Kartepe İstanbul’a 1 saat mesafede olan bir kayak merkezi. Bu, çok önemli bir faktör. Kayak merkezinin yol durumunun iyi olması, tatilcilerin Kartepe’ye olan ilgisini de arttırıyor” diye konuştu.


Kar kalınlığının 1,5 metreyi aştığına dikkati çeken Sıkıcıoğlu, şöyle devam etti:


”Yollarda bir sıkıntı yok, yollar açılıyor sürekli. Otelin 300 odası var. Pistler her yaştan ve seviyeden insanlar için uygun bir durumda. İstanbul’dan gelen misafirimiz buraya 1 saatte ulaşıyor. Geldiği gün kayıyor, akşam saatlerinde ise evine dönüyor.


Bu, Kartepe’nin tercih edilmesinde önemli bir faktör. Otelde konaklayacaklar için nakit ödemelerde yüzde 10 indirim yapıyoruz. Hiçbir teçhizatı olmayan insanlar için kayak takımı kiralama fiyatı 40 TL’den başlıyor. Misafirimiz kayak dersi almak isterse bunun saat fiyatı 120 TL’den başlıyor.


Grup halinde ders alırlarsa fiyat biraz daha düşüyor. 2 kişilik oda fiyatı 520 TL, eğer 4’lü aile odasında kalınırsa bunun fiyatı da 840 TL. Kayak pistlerinin hepsi açık fakat şu an sis olduğu için tedbir amaçlı kayak yaptırmıyoruz.”

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ