Haber 16

Kış Yorgunluğuna Dikkat!

Güneşin sıcak havası artık bizi bıraktığı kış aylarındayız. Bu da pek çoğumuz için tek başına bir depresyon sebebi… Ve tabii bu aylar en çok sabahları etkiliyor bizi. Peki, yataktan zorla çıkmak yerine mutlu kalkmak istemez misiniz?

Kış Yorgunluğuna Dikkat!
  • Sağlık / Son Dakika
  • 13 Ocak 2016
  • Kış Yorgunluğuna Dikkat! için yorumlar kapalı
  • 320 KEZ OKUNDU

Güneşin sıcak havası artık bizi bıraktığı kış aylarındayız. Bu da pek çoğumuz için tek başına bir depresyon sebebi… Ve tabii bu aylar en çok sabahları etkiliyor bizi. Peki, yataktan zorla çıkmak yerine mutlu kalkmak istemez misiniz? O halde önerilerimizi okumanızda fayda var.

1) Karanlıktan kaçının!
Karanlık sabah olduğunda bile kaybolmamışsa, kendi ışığınızı kendiniz oluşturun. Başucunuzda yaktığınız gece lambası size bu konuda yardım edecektir. Böylelikle sabah daha kolay uyanacak ve yataktan daha rahat kalkabileceksiniz.

2) Duşa girin!
Uyanmak için sıcak soğuk duşlar kadar fayda veren yoktur. Böylelikle su metabolizmanızı harekete geçirecek, bağışıklık sisteminiz güçlenecektir. En kötü havalarda bile modunuz sabah duşu yardımıyla oldukça iyi olacaktır.

3) Sabah bir yudum su!
Sabah uyandıktan hemen sonra büyük bir yudum su içmek, vücudu çalıştırıyor. Yatağa giderken başucunuza mutlaka bir bardak su da koyun. Maden suyunun içeriğindeki karbonik asidin uyandırma etkisi sizi daha kolay güne hazırlayacaktır, bu da aklınızda bulunsun.

4) Geceden bir yudum su!
Aynı şey tam tersi olarak da anlaşılabilir. Eski bir Kızılderili geleneğinde, yatmadan önce içilen bir bardak suyun sizi sabah alarm çalmadan uyandıracağını söylüyor. Bahse gireriz sonrasında zaten artık uykunuz kaçmış olacaktır.

5) Çekici bir hedef oluşturun!
Alarmı uyanacağınız saatten daha erken bir saate almaya ne dersiniz? Böylece daha erken kalkarak kendinize daha fazla vakit ayırabilirsiniz. Belki, akşam elinizden bırakamadığınız kitabınızdan birkaç sayfa daha okuyabilir ya da kendinizi güzel bir kahvaltıyla şımartabilirsiniz.

6) Vücut saatinize güvenin!
Uyanma vaktinizden yarım saat erken mi uyandınız? Sakın tekrar uyumaya çalışmayın… Aksi halde daldığınız derin uyku fazı alarmı duymamanızı sağlar. Yataktan kalkın, bir-iki vücut egzersizi yapmaya çalışın. Ve birkaç dakika erken kalktığınız için mutlu olmaya çalışın.

7) Kahve hazır!
Pek çok insan sabahları kahve içmeden uykusu dağılmıyor. Kahve makinenizi ve kahve fincanınızı akşam yatarken hazırlarsanız, sabah uyandığınızda kahve hazırlamak için fazla zaman harcamazsınız.

8) Yapılacaklar listenizi hazırlayın!
Bir amacınız olmadan yataktan kalkma fikri size de uzak gelebilir. O zaman akşamdan bir yapılacaklar listesi oluşturun. Ertesi gün için mutlaka aklınızda olan işler vardır. Bu farkındalıkla ertesi sabah yatakta miskinlik etmek istemeyeceğinizden eminim…

9) Alarmı uzağa koyun!
Sabah uyanmanın en etkili yollarından biri de alarmı yataktan uzak bir köşeye yerleştirmektir. Bu durumda alarm çaldığında yataktan çıkmaktan başka çareniz kalmayacağı için uykunuz dağılmış olacaktır.

10) Rutini alışkanlık haline getirin!
Yatağa düzenli olarak aynı saatte gitmek ve sabahları aynı saatte kalkmak vücudun yükünü hafifletmek için en iyi yöntemdir. Aynı şey hafta sonları için de yapmanız gerekir. Bu konuda düzensiz davranmak vücudun iç saatinin karışmasına yol açıyor. Vücut bu durumda uyuması mı uyanık kalması mı gerektiğine karar veremiyor.

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ