Haber 16

Kur’an’ı tuvalet kağıdı şeklinde sergilediler

Cumhurbaşkanı Gül’ün Hollanda ziyareti öncesi Risjks Müzesi’nde Kur’an’ın tuvalet kağıdı şeklinde resmedildiği tabloyu kaldırtmak için büyükelçiliğimiz harekete geçti

Kur’an’ı tuvalet kağıdı şeklinde sergilediler
  • Gündem / Son Dakika
  • 07 Nisan 2012
  • Kur’an’ı tuvalet kağıdı şeklinde sergilediler için yorumlar kapalı
  • 247 KEZ OKUNDU

Gül, Milli Savunma Bakanlığı’nın, TBMM Uludere Alt Komisyonu’na gönderdiği yazıya ilişkin şunları söyledi: ‘Dışarıdan raporları görmeden, okumadan genel şeyler söylemek doğru değil ama çok yönlü zaten soruşturmalar açıldı.

Gerek Genelkurmay Başkanlığımız çerçevesinde askeri gerek diğer ilde savcıların açtığı soruşturmalar var. Açık şekilde olayı irdeliyorlar. Sivil, asker, hepimizi çok üzen maalesef bir olay oldu.

Üzüntümüz hala çok geçerlidir. Nasıl olduğunun ortaya çıkartılmasıyla ilgili çalışmaların titiz yapıldığından herkes emin olsun.’

TEŞVİK PAKETİ İYİ HAZIRLANMIŞ

Cumhurbaşkanı Gül, yeni Teşvik Paketi ile ilgili soru üzerine, detaylarına bakıldığında çok iyi hazırlanmış olduğunun görüleceğini belirtti:

Türkiye’nin buna ihtiyacı vardı. Her seviyede bu çağrıları yapıyorduk. Meclis açılış konuşmamda ben de bu yönde çağrıda bulunmuştum. Gelişmeye muhtaç, kalkınmaya ihtiyacı olan yörelerimiz, illerimiz var, bu bir. İkincisi nerede olursa olsun Türkiye’nin muhakkak üretmek zorunda olduğu mallar var.

Sanayi ihracatımızın büyük kısmı maalesef ithalata dayalı, bağımlı. Dolayısıyla tükettiğimiz ama üretmediğimiz, ithal ettiğimiz malların Türkiye’de üretilmesi için de bu teşvik paketinin önemli fırsat olduğu kanaatindeyim.

Büyükelçilikten müzeye ‘o tabloyu kaldırın’

TÜRKİYE’nin Lahey Büyükelçiliği, Amsterdam’da açılan sergide yer alan ve kutsal değerlere hakaret içeren tablonun kaldırılması için harekete geçti.

Cumhurbaşkanı Gül’ün de 17-19 Nisan’da ziyaret edeceği Hollanda’daki tablo bir gazetede duyurulmuştu. Kur’an’ın parçalanmış tuvalet kağıdı şeklinde resmedildiği tablo Risjks Müzesi’nde sergileniyor.

Önce müzeyle temasa geçen Büyükelçilik vatandaşlar arasında rahatsızlık oluşturduğu kaydedilen tablonun kaldırılmasını istedi. Büyükelçilik Hollandalı kurum ve kuruluşlarla da temasa geçti.

Olayın, Cumhurbaşkanı Gül’ün resmi ziyaretini olumsuz etkilemesi ise beklenmiyor. Yetkililer, Gül’ün ziyareti kapsamında söz konusu sergiyi gezmesinin planlanmadığını belirtiyor.

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ