Haber 16

Kurtlar Vadisi’nin Türkiye haritası

Dün akşam dizide konu edilen harita tartışma yarattı. Kurtlar Vadisi Pusu’nun Türkiye haritasıyla ders kitaplarındaki skandal harita aynı çıktı.

  • Son Dakika
  • 02 Ekim 2009
  • Kurtlar Vadisi’nin Türkiye haritası için yorumlar kapalı
  • 386 KEZ OKUNDU

Toprakları, bazı kesimlerce hep özlemi çekilen topraklar olarak anıldı ve Osmanlı İmparatorluğu dönemindeki o topraklarla ilgili sürekli Büyük Türkiye senaryoları yazıldı.

Kurtlar Vadisi Pusu’da gösterilen haritada en şaşırtıcı olan ise bugüne kadar milliyetçi kesim tarafından dillendirilen Büyük Türkiye senaryosu, şimdi ABD planı olarak lanse edildi.

ABD’nin bu planı bu hafta yayınlanacak Kurtlar Vadisi Pusu’da yayınlanacak. Kurtlar Vadisi’nin geçtiğimiz hafta yayınlanan bölümünde, diziye eklenen ABD’li stratejist karakteri ile dizi oyuncusu arasında geçen diyalogda, Türkiye topraklarının artık büyümesi gerektiği belirtiliyor ve ABD’nin bu toprak büyümesini yani Büyük Türkiye’yi desteklediği anlatılıyordu.

3 KITAYA YAYILAN TÜRKİYE

Dizinin bu hafta yayınlanaN yeni bölümünde bu stratejiyi destekleyen şok bir harita yayınlandı. Haritada İran, Irak başta olmak üzere, Yunanistan ve Balkanlar ve daha bir çok ülke Büyük Türkiye haritasında yer alıyor ve Türk toprakları olarak gösteriliyor.

ÜLKE ADI YOK

Bu haftaki bölümde yayınlanaN haritada dikkat çeken bir diğer nokta da söz konusu haritadaki toprakların Türkiye olarak adlandırılmayarak, ülke adının boş bırakılması. Haritadaki bu ayrıntı ‘Türkiye’nin planlanan yeni coğrafyada Türkiye isminin de değişeceği’ yorumlarına neden oldu.

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ