Haber 16

Libya Konferansı bitti işte kararlar

Fransa ve İngiltere’nin girişimiyle düzenlenen Libya ile ilgili uluslararası konferans sona erdi. Zirvede alınan kararları Fransa Cumhurbaşkanı Sarkozy açıkladı.

Libya Konferansı bitti işte kararlar
  • Dünya / Son Dakika
  • 02 Eylül 2011
  • Libya Konferansı bitti işte kararlar için yorumlar kapalı
  • 315 KEZ OKUNDU

Paris’te bugün düzenlenen ve yaklaşık 60 ülkenin temsilcisinin katıldığı konferans sonunda, Muammer Kaddafi’nin yurt dışında dondurulan mal ve para varlıklarından 15 milyar doların, derhal Ulusal Geçici Konseyi’ne verilmesi görüşü benimsendi.


Fransa Cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy, basın toplantısında yaptığı konuşmada, ”Libya Ulusal Geçiş Konseyi temsilcileri bizden, Kaddafi’nin dondurulan para ve mal varlıklarının çözülmesini istedi. Konferansa katılan ülkelerle yapılan görüşmeler sonucunda 15 milyar doların Libyalı temsilcilere derhal verilmesi görüşü benimsendi. Biz, Libyalılardan çalınan paraların tekrar kendilerine geri vermek istiyoruz”dedi.


Kaddafi’nin tutuklanmasını talep eden Sarkozy, devrik liderinin yurt içinde veya dışında yargılanıp yargılanmayacağı konusundaysa Libya halkının kendisinin karar vereceğini duyurdu.


Konferans sonunda konuşan Fransa Cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy, bugünkü toplantıya katılan ülkelerin oy birliğiyle, Muammer Kaddafi’nin yurt dışında dondurulan para ve mal varlıklarının Libya’da yeni yönetime verilmesine karar verdiklerini söyledi.


Sarkozy, ”Kaddafi’nin ve yakın çevresinin el koyduğu paralar, Libyalılara geri verilmeli. Hepimiz burada dondurulan mal ve para varlıklarının Libya’nın geleceğinin finanse edilmesi için konusunda görüş birliğine vardık”diye konuştu.


Fransa Cumhurbaşkanı Sarkozy, Libya’daki Ulusal Geçiş Konseyi’nden de ülkede barış ve uzlaşma süreci başlatmasını ve bağışlayıcı bir tutum sergilemesini istediklerini ifade etti.


Sarkozy, Kaddafi’nin sivil halk üzerinde tehdit olmaya devam ettikçe NATO operasyonlarının süreceği uyarısında da bulundu.


İngiltere Başbakanı David Cameron da yine aynı toplantıda yaptığı konuşmada, bugünkü konferansa katılan ülkelerin, Libya’daki yeni yönetime tam destek taahhüdünde bulunduklarını söyledi.


David Cameron, Libya’daki NATO operasyonlarının, sivil halkı korumak için devam edeceği uyarısında bulundu.



 

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ