Haber 16

Milliler Avusturya ile berabere kaldı

A Milli Futbol Takımı, 2012 Avrupa Şampiyonası Elemeleri’nde Avusturya ile deplasmanda berabere kaldı!

  • Son Dakika / Spor
  • 07 Eylül 2011
  • Milliler Avusturya ile berabere kaldı için yorumlar kapalı
  • 261 KEZ OKUNDU

A Milli Futbol Takımı, 2012 Avrupa Şampiyonası Elemeleri’nde Avusturya ile deplasmanda berabere kaldı!


EURO 2012 Elemeleri A Grubu’nda mücadele eden Türkiye, deplasmanda Avusturya’ya konuk oldu.


Ernst-Happel Stadı’nda oynanan karşılaşma 0-0’lık eşitlikle sona erdi. Karşılaşmada Türkiye 90. dakikada Arda’nın kullandığı penaltı vuruşunu gole çeviremedi. Öte yandan karşılaşmanın 68. ve uzatma dakikalarında iki kafa şutumuz direkten döndü.


Bu sonucun ardından A Milli Takımımız 14 puana yükselerek A Grubu’nda ikinci sıradaki yerini korudu. Avusturya ise puanını 8’e çıkarttı.


KADRODA DEĞİŞİKLİK


2012 Avrupa Şampiyonası Elemeleri (A) Grubu’nda Avusturya ile Türkiye arasında yapılan maçta teknik direktör Guus Hiddink, sakat ve cezalı futbolcular nedeniyle kadroda bazı değişikliklere gitti.


Millilerin dün akşam yaptığı son antrenmanda ayağı burkulan Serdar Kesimal, bu sabah yapılan kontrolleri sonrasında kadrodan çıkarılırken, Emre Belözoğlu’nun sakatlığı, Selçuk İnan’ın da kart cezası sonrasında kadroya dahil edilen Yekta Kurtuluş, kendisine ilk 11’de şans buldu.


TRİBÜNLER DOLDU


Avusturya ile deplasmanda yapılan maça, gurbetçi vatandaşların ilgisi bir hayli fazla oldu.Hem Avusturya’da hem de çevre ülkelerde yaşayan Türkler, kendilerine ayrılan tribünleri tamamen doldururken, gurbetçilerin Avusturya vatandaşları için ayrılan tribünlerden de kendilerine bilet aldıkları gözlendi.


DURGUN İLK YARI


Karşılaşmaya Volkan, Sabri, Servet (K), Egemen, Hakan Balta, Selçuk Şahin, Mehmet Topal, Yekta, Arda, Burak ve Umut 11’i ile başlayan Millilerimiz oyunun ilk dakikalarında kontrollü ve rakip yarı sahaya daha az geçerek mücadelesini sürdürdü. Orta alanda Selçuk ve Emre’nin yokluğunda görev yapan Yekta, Mehmet Topal ve Selçuk Şahin üçlüsü bu bölgede az hata yaparak oynadı. Zaman zaman özellikle Mehmet Topal’ın paslarıyla hücumcuları besleyen Milli Takımımız’da maçın ilk tehlikeli atağını Umut ile yakaldık.10. dakikada Yekta’nın pasında soldan içeriye giren Arda doğrudan kaleyi denedi. Kaleciden dönen topu Umut tamamlamak istedi. Ancak top direğin dibinden dışarı çıktı.


NEFESLER TUTULDU! PENALTI…


Burak Yılmaz’ın düşürülmesini ile 90. dakikada penaltı kazanan Millilerimiz’de topun başına geçen isim Arda Turan’dı. Kazakistan maçında son dakika golüyle takıma galibiyet armağan eden Arda Turan, penaltı vuruşunu kaleciye nişanladı ve karşılaşma 0-0’lık eşitlik ile sona erdi.

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ