Haber 16

Mübarek’in dostu Türkiye’ye otel yapacak

Ortadoğu ve Kuzey Afrika’da yaşanan isyan dalgası ile 30 yıllık iktidarını devretmek zorunda kalan…

Mübarek’in dostu Türkiye’ye otel yapacak
  • Ekonomi / Son Dakika
  • 12 Nisan 2011
  • Mübarek’in dostu Türkiye’ye otel yapacak için yorumlar kapalı
  • 327 KEZ OKUNDU

Ortadoğu ve Kuzey Afrika’da yaşanan isyan dalgası ile 30 yıllık iktidarını devretmek zorunda kalan Mısır Devlet Başkanı Hüsnü Mübarek’e yakınlığı ile tanınan iş adamı Türkiye’de yatırıma geliyor.


Mısır’ın en güçlü işadamları arasında gösterilen Amer Group’un Yönetim Kurulu Başkanı Mansour Amer, Türkiye’de bir otel kurmak için çalışmalara başladığını açıkladı.


Mısır’ın en lüks otelleri arasında gösterilen Kızıldeniz kıyısındaki Porto Sokhna, Porto Tartous, Porto Marina ve Porto Marina Golf otellerinin sahibi Amer, benzer özelliklere sahip iki projeye daha imza atacaklarını söyledi. Ancak Amer’in yatırımı kendi ülkesinde değil Türkiye ve Suudi Arabistan’da olacak. Porto adlı otel zincirine iki tane 5 yıldızlı otel ekleyeceğini söyleyen Amer, yatırımda sona yaklaştıklarını söyledi. Mansour Amer, grubun yurtdışındaki ilk turizm yatırımı olacak projelerin maliyeti hakkında ise bilgi vermedi.


OĞLUYLA ORTAK


Mısır siyasetinin yakından tanıdığı Mansour Amer, oldukça deneyimli bir politikacı. Emlaktan gıdaya kadar birçok alanda yatırımı bulunan Mansour Amer, Hüsnü Mübarek’in iktidar olan partisi Ulusal Demokratik Parti’nin de milletvekili. Amer’in adı, son günlerde dünya basınında yer almıştı. Avrupa ve ABD’li gazeteler Amer’in 40 milyar dolar serveti olan Mübarek ile iş ilişkileri olduğunu yazmıştı.

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ