Haber 16

O sadece bir katil!

Bazen düşünüyorum, acaba sadece bizim medyamız (özellikle TVler) mı bu kadar abartan bir dil kullanıyor yoksa Dünya televizyonları da böyle mi? Bu sorunun cevabını bugün yaşadık. Sadece basit bir katil olan Ağca tam anlamıyla bir basın ordusuyla karşılandı. Davul zurna cabası…

 

11 Eylül saldırısı ve ikiz kulelerin tarihe karışması olayında, İngiltere’de metroya yapılan bombalı saldırı olayında ve daha nicelerinde, Dünya basınının ne kadar duyarlı ve sorumlu davrandığını gördük. Hanginiz ikiz kulelere yapılan saldırıda herhangi bir ceset görüntüsü gördünüz televizyonlar da? Hiçbirimiz… Çünkü basın önce halkını seviyor sonra insana saygıları var.

 

Peki biz? Bizim televizyonlarımız? Ne yazık ki durum hüsran…

 

Bir kaza olur ya da terörist saldırı ya da yangın ya da başka bir ölümlü kaza vs. tüm çıplaklığıyla ve kan revan görüntüleriyle olay medya da yeralır. Amerikan konsolosluğuna yapılan saldırı da öldürülen teröristin yerde yatan cansız vücudunun görüntüleri hala gözümüzün önündedir, terör hücresine yapılan polis baskının da yoldan geçen bir vatandaşın vurulması neredeyse canlı canlı yayınlandı televizyonlarda.

 

Ve şimdi Ağca…

 

O sadece basit bir katil! İnsan öldürdü… Zamanın önemli gazetecilerinden birini öldürdü. Bir medya mensubunu. Ama bir kahraman gibi karşılandı.

 

Derin devletin bu başarısı ibretle izlenmeli ve ders çıkartılmalı. Bu adi suçu işlemiş insanı daha fazla kahramanlaştırmamak için gündemden düşürmeliyiz.

 

İnanın söyleyeceği birşey yok. İnanın tetiği çektiren kişileri bilmiyor. İnanın sadece para peşinde biri.

 

O sadece bir katil… Söyledikleri ve yaptıkları sadece para için o kadar. Lütfen artık alet olmayın!…

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ