Haber 16

Öcalan’ın avukatı dağa bilgi sızdırıyor

KCK’ya yönelik operasyonlarda 50’si avukat 100’e yakın kişi gözaltına alındı. Gözaltına alınanlar arasında…

Öcalan’ın avukatı dağa bilgi sızdırıyor
  • Gündem / Son Dakika
  • 23 Kasım 2011
  • Öcalan’ın avukatı dağa bilgi sızdırıyor için yorumlar kapalı
  • 239 KEZ OKUNDU

KCK’ya yönelik operasyonlarda 50’si avukat 100’e yakın kişi gözaltına alındı. Gözaltına alınanlar arasında DEP’li eski vekil Mahmut Alınak da var. Avukatlar, terörist ‘Öcalan’ın talimatlarını örgüte iletmek’ iddiasıyla suçlanıyor.


Abdullah Öcalan’ın avukatı olan 50 kişiden Asrın Hukuk Bürosu’nda görevli 7 avukat ve 1 basın sorumlusu “KCK Önderlik Komitesi yöneticisi oldukları”, diğer avukatlar da “Önderlik Komitesi üyeliği” iddiasıyla gözaltına alındı. Savcılığın, baskını KCK’ya ait olduğu söylenen sözleşmenin “Önderlik Komitesi” maddesi doğrultusunda başlattığı belirtildi.


ÖCALAN’A YARDIM


Savcılık soruşturmada iddiaya göre Önderlik Komitesi’ne bağlı avukatların, İmralı’da yaptıkları görüşmeleri örgütsel talimata dönüştürerek, PKK’nın Öcalan tarafından yönetilmesini sağladıkları ve kendilerinin de örgütü yönlendirdiklerini saptadı. Öcalan’ın şifreli talimatlar verdiği anlaşıldı. Öcalan’la yapılan görüşmelerin tutanaklarını da inceleyen savcılık, avukatların Kandil’e gönderdikleri notlarda değişiklikler yaptıklarını ve DTK, KCK gibi yapılanmalara talimat verdiklerini açığa çıkardı. Soruşturma dosyasındaki 130 talimattan bir bölümünün avukatlarca değiştirildiği tespit edildi.


132 KİŞİ ŞEHİT!


Avukatların KCK Sözleşmesi’ndeki ‘Önderlik Komitesi’ne bağlı olarak çalıştıkları iddia edildi. Avukatların, Öcalan’dan aldıkları talimatları Kandil’e ilettikleri ve bu talimatlar doğrultusunda 132 kişinin şehit düştüğü saptandı.


GÖRÜŞME NASIL GERÇEKLEŞİYOR?


Savcılığa göre, Öcalan’la görüşmeye 3 avukat gidiyor. 3 avukattan biri farklı illerden, ikisi Asrın Hukuk Bürosu’ndan seçiliyor. Avukatlar, görüşmeden sonra büronun 4 avukatı ve basın sorumlusu Cengiz Kapmaz’la bir araya geliyor. Burada görüşme içerikleri 3 farklı şekilde nota dökülüyor. İlk notta, görüşmeye sadık kalınarak, diyalog biçiminde konuşmalar bulunuyor.



Bu not Kandil’e kurulan gizli iletişim sistemiyle gönderiliyor. İkinci notta, ilk nottaki diyaloglar çıkartılıp, sadece Öcalan’ın sözleri bırakılıyor. Buradan, örgütün alt düzeydeki üyelerinin bilmemesi istenen kısımlar çıkartılıyor. Eylem talimatlarının yer almadığı bu not daha sonra basın metnine dönüştürülerek 3. şekli veriliyor.


Bu metinde Fırat Haber Ajansı’na gönderiliyor. Gözaltına alınan İrfan Dündar’ın, PKK kamplarında bir grup PKK’lı ile kalaşnikofla atış talimi yaparken çekilmiş bir fotoğrafının da savcılık tarafından ele geçirildiği iddia edildi.

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ