Haber 16

Polis’den doğal kaynak suyu!

Uyanık girişimci, cami süsü verdiği binada beş yıl, kaçak kaynak suyu çıkarıp sattı. İhbar üzerine el konulan kaçak projeye emniyet kondu. Araziyi tel örgüyle çevirerek teşkilatı kuran emniyet, tanker tanker su çıkartıp satıyor.


Ercan ÖZTÜRK’ün haberi


AKŞAM’ın haberi üzerine duruma el konuldu. Cami kapatıldı, borular yıkıldı, kaynak kapatıldı. Şimdi Beylikdüzü Emniyet Müdürlüğü, araziyi tel örgüyle çevirerek yeniden teşkilatı kurdu. Tanker tanker su çıkartıp satıyor.


Beylikdüzü Kavaklı’da Serdil Nişancı tarafından civardaki inşaat ve fabrikalara satılan su, el değiştirdi. AKŞAM’ın geçtiğimiz yıl ‘Minareyi çaldı kılıfına uydurdu’ başlıklı haberinin ardından kaçak olarak satılan suyun bulunduğu yer mühürlendi. Suyu tankerlere aktaran borular yıkıldı.


PROJEYE EMNİYET KONDU


Kaynak suyunun çıktığı arazi, Tarım İl Müdürlüğü tarafından Beylikdüzü Müftülüğü ve İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne tahsis edilecekti. Tahsis işlemleri daha gerçekleşmeden Emniyet, arazinin etrafını tel örgülerle çevirdi. Yıkılan borular eski haline getirildi. Emniyet Müdürlüğü’ne gelir getirmesi için kurulan Polis Hizmetleri Derneği, buradan çıkan suyu satmaya başladı. Su alacak tankerlerin üzerine de ‘Beylikdüzü Polis Hizmetleri Derneği’ yazısı yazıldı. Üzerinde bu yazı olmayan tankerlerin su almasına izin verilmiyor. Tankerler suyu fabrika ve inşaatlara satıyor. Polisin işletmeden yaklaşık 9 bin TL kazandığı iddia edildi.


İZLENİYOR


Kaçak yapının etrafı tel örgüyle çevrilerek ‘Burası kameralarla izleniyor’ levhaları asıldı. Arazinin bir diğer bölümüne de ‘Bu arazi Beylikdüzü Emniyet Müdürlüğü’ne tahsis edilmiştir’ tabelası yerleştirildi. Böylece yabancı tankerlerin kaçak olarak su almalarının önüne geçilmiş oldu. Arazi üzerinde kaçak olarak duran iki katlı mescit ve minaresinin halen eskisi gibi durduğu gözlenirken, imamın da geçtiğimiz yıl buradan ayrıldığı öğrenildi.


‘ALAKAMIZ YOK’


Beylikdüzü Emniyet Müdürü Hasan Hüseyin Şahinkaya da arazinin kendilerine henüz tahsis edilmediğini, buradaki suyu da emniyetin satmadığını savundu. Şahinkaya, şunları söyledi: Araziye talip olduk. Henüz tahsis edilmedi. İki yıl önce çekilen fotoğraflarla haberler yapılmış. Böyle bir şey yok. Tankerlerin üzerindeki yazılardan haberim yok. Konuyu araştıracağım. Polisin su satması mümkün mü? Böyle bir şey olamaz.


ACİL CAMİYE İHTİYACIMIZ VAR


Kavaklı Mahalle Muhtarı Necip Özhan, mahalle olarak acil camiye ihtiyaçlarının olduğunu belirterek: ‘Burada önceden cami bulunuyordu. Kaçak su satışı yapılıyordu. Şimdi de polis satıyor. Değişen bir şey olmadı. Biz işin orasıyla ilgilenmiyoruz. Burada cami olsun, bir imam olsun istiyoruz’ diye konuştu.


AKŞAM GÜNDEME GETİRMİŞTİ


AKŞAM, Beylikdüzü’nde yıllarca inşaat ve fabrikalara kaçak olarak satılan su ve arazi üzerindeki kaçak yapıyla ilgili olarak 24 Nisan 2009 tarihinde ‘Minareyi dikmiş kılıfına uydurmuş’ başlığıyla konuyu gündeme getirmişti. Haberde ‘Uyanık girişimciden şeytani plan! Serdil Nişancı, Beylikdüzü’ndeki su yatağının üzerine kaçak ev yaptı. Kimse uyanmasın diye minare ekleyip cami süsü verdi’ denildi.


AKŞAM

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ