Haber 16

‘Şehitimin Kanını 550 vekile değişmem’

Başbakan Erdoğan Ağrı’da terör mesajı verdi. CHP ve MHP’ye yüklenen Erdoğan sert mesajlar verdi.

‘Şehitimin Kanını 550 vekile değişmem’
  • Politika / Son Dakika
  • 02 Eylül 2010
  • ‘Şehitimin Kanını 550 vekile değişmem’ için yorumlar kapalı
  • 323 KEZ OKUNDU

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın referandum öncesi gittiği Ağrı mitinginde gündemi terörden beslenmekle suçladığı odaklar oldu.

Bu ülkede nifak tohumlarını ekmek isteyenlerin değil halkın kazanmasını istediklerini anlatan Erdoğan, “Ben şehidimin bir damla kanını 550 milletvekiline değişmem dedim. Siyaset istismar için değil, çözüm için vardır. Can üzerinden, kan üzerinden siyaset yapılmaz” dedi.

Sık sık CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun her ilde farklı konuşmalar yaptığına dikkat çeken Erdoğan bu eleştirilerini Ağrı’da da sürdürdü. Erdoğan, “Bu kardeşiniz, Ağrı’da konuştuğunu Edirne’de de konuşur. Biz de araziye uymak yok. O bukalemun tarzıdır. Bizde net” diye çıkıştı.

Erdoğan’ın Ağrı’dan verdiği bir de müjde vardı. Bundan sonra ilköğretimden sonra ortaöğretim çağındaki kız çocukları da okullara ücretsiz taşınacak. Öğle yemekleri verilecek. 85 trilyonluk bu proje ile kız çocuklarının okullaşma oranlarının arttırılması hedefleniyor.

Başbakan Erdoğan Ağrı’daki referandum mitinginde halka seslendi. İnsan hayatının önemine dikkat çeken Erdoğan, “Her gencin ölümü erken ölümdür. Ağrı Dağı’nın şahit olduğu acıları biz biliriz. İşte onun için inkar politikalarına dur dedik. İhmallere yeter dedik. Onun için daha fazla demokrasi dedik. Hak dedik, özgürlük dedik. Adalet dedik, kalkınma dedik. İnadına kardeşlik dedik, demokrasi dedik. İnadına hukuk dedik” sözleriyle son dönem yürüttükleri çalışmaların amaçlarını anlattı.

TERÖRDEN KİM BESLENİYOR

Erdoğan’ın ana gündeminde Türkiye’de 30 yıldır akan kan vardı. Şehit olan, dağda ölen gençleri hatırlatan Erdoğan, “Bu soruyu sizin de kendinize sormanızı rica ediyorum. Kim kazandı? Kim bundan rant sağladı? Kimin bundan yüzü güldü? Diyarbakır mı kazandı, Hakkari mi kazandı, Van mı, Edirne mi, İstanbul mu, Ankara mı kazandı? Benim Ağrılı kardeşim sen mi kazandın?” diye sordu.

ŞEHİT KANINI 550 VEKİLE DEĞİŞMEM

Terörden silah tüccarları, baronları, bu ülkeyi bölmek isteyenler, bu milletin evlatlarını birbirine düşürmek isteyenler ve gençlerin kanından beslenen vampirlerin kazandığını anlatan Erdoğan “Biz artık onların kazanmasını istemiyoruz” diyerek şunları söyledi:
“Biz artık bu ülkede nifak tohumlarını ekmek isteyenlerin kazanmasını istemiyoruz. Biz artık millet kazansın, Türkiye kazansın istiyoruz. Ben şehidimin bir damla kanını 550 milletvekiline değişmem dedim. Siyaset istismar için değil, çözüm için vardır. Can üzerinden, kan üzerinden siyaset yapılmaz.”

MASKELERİ DÜŞÜYOR

MHP, CHP ve BDP gibi partileri üstü kapalı terörden beslenmekle suçlayan Erdoğan sözlerini daha da sertleştirerek şöyle devam etti:
Ölümlerden kandan medet umanlar var. Şehitler üzerinden siyaset yapanlar var. Tabut gelsin de bunun siyasi rantını elde edelim diye el ovuşturanlar var. İşte onları bugünlerde görüyorsunuz. Maskelerinin nasıl düştüğünü görüyorsunuz. Tunceli’de genel af diyor, Kayseri’de af diliyorlar. Anayasa Mahkemesi’nde başörtüsünü serbest bırakacak değişikliği iptal ettiriyor, sonra da başörtü sorununu biz çözeriz diyorlar. Barış deyip, demokrasi deyip, adalet deyip, milli iradeye ipotek koyanlar, boykot dayatanlar var. Hem demokrasi diyeceksin, hem de milletin iradesine baskı altına almaya çalışma. Bırak benim Ağrılı kardeşim gitsin sandığa. Bırak gitsin, onu tehdit etme. Evetse evet, hayırsa hayır der. Bırak onu kendi haline. Partim kapatılıyor diye her yerde şikayet edeceksin, sonra çıkıp bu anayasa değişikliğine karşı çıkacaksın. Bu maddenin oylamasında da bulunmayacaksın.”

BUKELEMUN TARZI

CHP lideri Kılıçdaroğlu’nu her ilde farklı konuşmakla suçlayan Erdoğan bu konudaki eleştirilerini daha da sertleştirdi. Erdoğan, “Bu kardeşiniz, Ağrı’da konuştuğunu Edirne’de de konuşur. Biz de araziye uymak yok. O bukalemun tarzıdır. Bizde net” dedi.

OYUN BOZULUYOR

Anayasa değişikliğine CHP, MHP, BDP, TKP, YARSAV; bir kısım medya ve başka çetelerin karşı olduğunu tekrarlayan Erdoğan bunun nedenini ise şöyle anlattı:
“Çünkü oyun bozuluyor. Dikkat edin, CHP ve MHP aynı safta yer alıyor. Kim kiminle iş tutuyor daha iyi anlaşılıyor. Bunlar hiçbir araya gelmezlerdi. Ama şimdi geldiler. Aynı safta buluştular. İşte 12 Eylül bunun hesabını sorma günüdür.”

ÇİRKİN TUZAKLARI BOZDUK

Hükümetleri döneminde yapılan anadilin serbestçe kullanılması, işkenceye sıfır tolerans, gibi pek çok yeni düzenlemeyi anlatan Erdoğan son günlerde ortaya çıkan telefon görüşmelerine gönderme yaparak şunları söyledi:
“Bu ülkede çetelerin beslendiği çamurları kurutuyoruz kurutacağız. Bu çetelerin kimlerle işbirliği yaptığını görüyorsunuz, hepsi ortaya çıktı.Telefon görüşmelerinde benim halkıma nasıl çirkin tezgah kurulduğunu görüyorsunuz değil mi? Millete kurulmuş çirkin tuzakları tek tek bozuyoruz.”

HAYDİ LİSELİ KIZLAR OKULA

Başbakan Erdoğan ortaöğretimde eğitim gören kız çocukları için yeni bir uygulamanın da müjdesini verdi. Buna göre 2010-2011 öğretim yılından sonra ortaöğretimde okuyan kız öğrenciler ücretsiz olarak okula götürülecek. Öğle yemekleri de Bakanlık karşılayacak. Bu uygulama için Milli Eğitim Bakanlığı bütçesinde 85 trilyon kaynak ayrıldı. Yaklaşık 50 bin kız çocuğu bu uygulamadan yararlanacak.

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ