Haber 16

Suriye’ye göz yummayacağız

Erdoğan taburcu oldu, daha önce kayda alınan Ulusa Sesleniş’i bugün yayınlandı! Konuşmasında…

Suriye’ye göz yummayacağız
  • Politika / Son Dakika
  • 30 Kasım 2011
  • Suriye’ye göz yummayacağız için yorumlar kapalı
  • 412 KEZ OKUNDU

Erdoğan taburcu oldu, daha önce kayda alınan Ulusa Sesleniş’i bugün yayınlandı! Konuşmasında, piyasaları rahatlatmaya çalışan Erdoğan, finans sistemeni rahatsız edecek herhangi bir adım atılmayacağının sözünü verdi.


Van’da 1 milyon kişinin barınma ihtiyacının olduğunu ve sorunu hızla çözmeye çalıştıklarını anlatan Erdoğan, Suriye’deki akan kana göz yummayacaklarını söyledi. Erdoğan, KCK operasyonlarına da değinerek, BDP’nin eleştirilerine isim vermeden sert çıktı!


Başbakan Erdoğan, televizyonlarda yayınlanan Ulusa Sesleniş konuşmasında, kasım ayının değerlendirmesini yaptı. Çeşitli toplu açılış törenleri ve Türkiye genelindeki yapılan yatırımlar hakkında kısa kısa bilgi veren Erdoğan, hükümetleri öncesi 3 yıllık iktidar döneminde DSİ’nin 9 tesis açtığını kendi 9 yıllık iktidarları döneminde ise bütçeye rağmen 991 tesisi tamamlayarak hizmete açtıklarını söyledi.


Konuşmasında yürütülen ekonomik program hakkında da bilgi veren Erdoğan, milletin  desteğiyle Türk ekonomisindeki güven ve istikrar sürecinin sarsılmadan devam edeceğini söyledi. Hükümet olarak piyasaları tedirgin edecek güveni zedeleyecek hiçbir adım atmayacaklarını da müjdeleyen Erdoğan, bu konudaki tüm adımlarında dikkatli atıldığını anlattı.


KÜRT YÖNETİMİ İLE PKK KONUSUNDA UZLAŞMA


Ulusa Sesleniş’te Irak Kürt Bölgesel Yönetimi Başkanı Mesud Barzani’nin Türkiye temasları hakkında da ayrıntılı bilgi veren Erdoğan, görüşmelerde PKK’nın sadece Türkiye değil bölgenin istikrarı ve kalkınmasına zarar verdiği konusunun karşılıklı teyit edildiğini söyledi.


“MISIR’DA HALKIN TALEPLERİ YERİNE GETİRİLSİN”


Erdoğan, Tunus’ta başlayan, ardından Mısır’da, Libya’da, Yemen ve Suriye’de devam eden değişim ve dönüşüm rüzgarının, bütün bir bölgede etkisini sürdürdüğünü ifade etti.


Bölgedeki anti-demokratik yönetimlerin, kendi halklarının demokratik talepleri doğrultusunda bir bir tasfiye olduğuna işaret eden Başbakan Erdoğan, Mısır’daki demokrasi taleplerinin yerine getirilmesini Mısır halkının ülkenin bir an evvel normalleşmesini istediğini söyledi.


“SURİYE’DEKİ ZULME GÖZ YUMMAYACAĞIZ”


Suriye’deki kaygılarının insani olduğunu ifade eden Erdoğan, bölgede yaşanan zulüm ve baskılara kesinlikle göz yummayacaklarını söyledi. Erdoğan, 9 yıllık süreçte, Suriye ile çok iyi ilişkiler tesis ettiklerini anımsatarak, sözlerini şöyle sürdürdü:


“9 yıl boyunca, Suriye yönetimine, reformlar konusunda, demokrasi konusunda, insan hakları konusunda her türlü eleştirimizi, her türlü önerimizi iletmekten de kaçınmadık. Ne yazık ki, Suriye yönetimi, reformları yapmakta, verdiği sözleri tutmakta isteksiz ve samimiyetsiz davrandı. Bunun da ötesinde, Suriye’den yükselen muhalefet, insanlık dışı yöntemlerle, kan akıtılarak bastırılmak istendi.


“CUMHURİYET TARİHİNİN EN BÜYÜK YARDIM SEFERBERLİĞİ”


Erdoğan, Ulusa Sesleniş programında yaptığı konuşmada Van’da meydana gelen depreme de değindi. Deprem sonrası insanların, sağlam dahi olsa evlerine girmekten çekindiklerini ve bölgede 1 milyonu aşkın nüfus için barınma ihtiyacının hasıl olduğunu anlatan Erdoğan, Van’a Cumhuriyet tarihinin en hızlı müdahalesinin ve yardım seferberliğinin gerçekleştirildiğini söyledi.


“BEDELLİ TERÖRLE MÜCADELEYE ZARAR VERMEZ”


Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, getirilen yaş sınırlaması dolayısıyla bedelli askerlik uygulamasının, kat’i surette Türkiye’nin terörle mücadelesinde zafiyete yol açmayacağını, askerlik ve güvenlik hizmetlerinin aksamasına neden olmayacağını belirtti.


Henüz fiili askerlik hizmetine başlamamış ve 30 yaşından gün almış vatandaşlar içinse 30 bin lira bedelle, yine 21 gün temel eğitimden muaf tutularak bedelli askerlik uygulaması getirdiklerini dile getiren Başbakan Erdoğan, elde edilecek gelirinde gaziler şehit aileleri ve yardıma muhtaçlara dağıtılacağını söyledi.


KCK’YA ÇATTI, PKK İLE OLAN İLİŞKİLERİNİ SIRALADI


Kamuoyunda KCK operasyonları olarak bilinen tutuklama ve sorgulamalarda da bu hassasiyet gözetiltiğini ifade eden Başbakan Erdoğan, ”burada şunu herkese hatırlatmak zorundayım, KCK operasyonları, hükümetin emir ve talimatıyla, kararıyla yapılan değil, istihbarat örgütlerimizin ve emniyet birimlerimizin araştırmaları neticesinde, yargının karar verdiği ve yürüttüğü operasyonlardır” dedi.


”Hükümet olarak biz sadece kolluk kuvvetlerimizle sürecin içindeyiz” diyen Başbakan Erdoğan, şunları söyledi:


”KCK operasyonlarından dolayı hükümetin hedef alınması, hükümete yönelik kampanya başlatılması son derece haksız ve yersizdir. Ayrıca, KCK örgütlenmesini, masum bir sivil örgütlenme olarak gösterenler de büyük bir yanılgının içinde olduklarını artık görüyorlar. KCK örgütlenmesi, Kandil’den, İmralı’dan yönetilen, oralardan talimat alan, terörle işbirliği artık netleşmiş olan, devlete paralel bir örgütlenme girişimidir. Son günlerde ortaya çıkan belge ve fotoğraflar, KCK ile terör örgütü, KCK mensupları ile terör arasında nasıl doğrudan bir ilişki olduğunu da tartışmaya mahal bırakmayacak derecede ortaya koymuştur.


Tutuklanan hiçbir belediye başkanı, belediye hizmetlerine, ya da siyasi faaliyetlerine bakılarak tutuklanmamıştır. Her biri, belgesiyle, deliliyle, terörle olan ilişkisine, hukukun dışına çıkan faaliyetlerine bakılarak gözaltına alınmış ya da tutuklanmıştır.


Eğer bu gözaltılar ve tutuklular içinde, masumlar varsa, onlar zaten yargı tarafından ayrılacak ve elbette serbest bırakılacaklardır.


Ama tüm bir operasyonu, tüm örgütlenmeyi masum göstermek, bu operasyonlar üzerinden, hükümeti, demokratikleşmeyi tartışma konusu yapmak, hükümete de yargıya da yapılmış büyük bir haksızlıktır.”

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ