Haber 16

Trabzonspor Bursaspor’u tek golle geçti!

Kariyerinin en parlak sezonunu geçiren Burak Yılmaz, Bursaspor karşısında da takımını sırtladı. ‘Tek farkla kazanma’ geleneğini sürdüren bordo-mavililer, bitime 5 hafta kala liderliği kaptırmadı.

Trabzonspor Bursaspor’u tek golle geçti!
  • Son Dakika / Spor
  • 17 Nisan 2011
  • Trabzonspor Bursaspor’u tek golle geçti! için yorumlar kapalı
  • 248 KEZ OKUNDU

TT Arena’da Galatasaray engelini tek golle geçen Trabzonspor, son 5 maçta sadece 4 puan alabilen Bursaspor’u konuk etti. Karadeniz ekibinde hedef, Gaziantep’i deviren Fenerbahçe’den liderlik koltuğunu geri almak. Şampiyonluk yarışından kopan Bursa temsilcisi ise kötü gidişe Trabzon’da ‘dur’ demek amacında.


 Avni Aker’i dolduran 20 bini aşkın bordo-mavili taraftar, coşkulu bir şekilde takımlarına destek verdi. Bursa’dan 4 otobüsle gelen yaklaşık 150 yeşil-beyazlı taraftar ile Trabzon’un turistik ve tarihi yerlerini tanıtmak amacıyla davet edilen Çinliler de mücadeleyi tribünden izledi.


 Kart cezası biten Egemen’i 11’de sahaya süren Şenol Güneş, sakat Piotr’ın yerine Cale’yi oynattı. Böylece Hırvat oyuncu, ligde 5 hafta sonra şans buldu. Bursaspor’da ise cezalı Serdar Aziz ve Turgay Bahadır, Trabzonspor’a karşı forma giyemedi. Ergiç kadroda yer almazken, Altidore ve Mustafa Keçeli ise kulübede bekledi.


 Karadeniz ekibinin 14 golle en skorer ismi Burak’ın babası Fikret Yılmaz da karşılaşmayı izleyenler arasında yer aldı. Kale arkası tribündeki Trabzonsporlu taraftarlar, “Fırtınanan kopacağı yerde Avni Aker’desin yazılı dev pankart açtı. Maç öncesi Ali Tandoğan, Güneş’in yanına giderek başarı dileklerinde bulundu.


 Karşılaşmaya ev sahibi oldukça istekli başladı. 8. dakikada Alanzinho’nun ceza sahasına gönderdiği pasta Umut’tan önce İbrahim araya girdi. 14’te Jaja’nın pasında topla buluşan Alanzinho, ceza sahasında kendini unuturan Burak’a pas verdi. Bu oyuncunun vuruşunda kaleci Ivankov, gole izin vermedi.


İlk çeyreğin ardından yeşil-beyazlılar, sağ kanattan etkili ataklar geliştirdi. 25’te Volkan’ın arka direğe ortasına Ozan’ın kafa vuruşu direkten döndü. Pozisyonun devamında bomboş durumdaki Batalla vurdu, Giray meşin yuvarlağı çizgiden çıkardı. 40’ta sakatlık geçiren Ivankov, yerini Yavuz Özkan’a bıraktı.


Galatasaray’a karşı takımına 3 puan kazandıran Burak Yılmaz, 45. dakikada sahneye çıktı. Umut, Colman’ın orta alandan pasını Burak’a aktardı. Rakibinden sıyrılan yıldız oyuncu, sağ çaprazdan sert vurdu ve Trabzonspor’u soyunma odasına 1-0 önde götürdü.


İki takım da ikinci yarıda aynı kadrolarla sahaya çıktı. 49. dakikada hızlı gelişen Trabzonspor atağında, Cale’nin soldan ortasına Jaja’nın kafa vuruşu istediği gibi değildi. 51’de Ozan İpek’in pasında Kenny Miller, kaleciyle karşı karşıya kaldı. Ancak öncesinde yan hakem, ofsayt bayrağını kaldırdı.


Süper Lig’de şampiyonluk kovalayan Trabzonspor’dan maç sırasında Karadeniz ekiplerine destek geldi. Skorbordda 52. dakikada “Şampiyon Orduspor”, 53’te “Şampiyon Rizespor” ve 55’te “Şampiyon Samsunspor” yazıları dikkati çekti. Dakikalar 61’i gösterdiğinde ise Avni Aker Stadı’ndaki çoşku doruk noktaya çıktı.


Ertuğrul Sağlam, 66. dakikada Batalla-Altidore değişikliğine gitti. 67’de Bekir Ozan’ın şutu Tolga’da kaldı. 72’de ise Şenol Güneş ise Jaja-Ceyhun hamlesiyle Sağlam’a yanıt verdi. Rakip sahada pres yapan Burak, bu çabasının karşılığını taraftarlar tarafından ayakta alkışlanarak aldı. 80’de Svenson’un yerine Insua oyuna dahil oldu.


 Ev sahibi, 84. dakikada tehlikeli bir noktadan serbest vuruş kazandı. Atışı kullanan Selçuk’un arka direğe ortasına hiçbir oyuncu dokunamadı. 86’da ceza sahasında iki rakibini çalımlayan Umut’un vuruşu Yavuz’da kaldı. 88’de kaleciyle karşı karşıya kalan Umut, bir kez daha farkı ikiye çıkarma şansını değerlendiremedi.


 Ligin ikinci yarısında kazandığı 7 maçta da tek farkla gülen Trabzonspor, yeşil-beyazlı ekip karşısında bu istatistiği bozmadı. Lig tarihinde bordo-mavilileri deplasmanda mağlup etmeyi başaramayan Bursaspor ise Trabzon’daki deplasmanda hasretine 2010-2011 sezonunda da son veremedi.


TRABZONSPOR: 1 – BURSASPOR: 0
 Stat: Hüseyin Avni Aker
 Hakemler: Fırat Aydınus, Serkan Ok, Aleks Taşçıoğlu
 Trabzonspor: Tolga, Serkan (Dk. 87 Glowacki), Giray, Egemen, Cale, Burak, Selçuk, Jaja (Dk. 72 Ceyhun Gülselam), Colman, Alanzinho, Umut (Dk. 90 Barış Ataş)
 Bursaspor: Ivankov (Dk. 40 Yavuz Özkan), Ali Tandoğan, İbrahim, Ömer, Vederson, Volkan, Bekir, Batalla (Dk. 66 Altidore), Svenson (Dk. 80 Insua), Ozan, Miller
 Gol: Dk. 45 Burak
 Sarı kartlar: Dk. 30 Cale, Dk. 61 Alanzinho (Trabzonspor) Dk. 45+1 Ozan İpek (Bursaspor)

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ