Haber 16

Türkiye’nin en başarlı Belediye Başkanları

ORC araştırma şirketinin son ‘En başarılı belediye başkanları’ araştırmasında dikkat çekici sonuçlar ortaya çıktı..

Türkiye’nin en başarlı Belediye Başkanları
  • Son Dakika / Yerel Haberler
  • 27 Mayıs 2013
  • Türkiye’nin en başarlı Belediye Başkanları için yorumlar kapalı
  • 329 KEZ OKUNDU

Yerel seçimler öncesi sıklaşan anketler siyaset kulislerini hareketlendirmeye devam ediyor. ORC araştırma şirketi tarafından yapılan ‘En Başarılı Belediye Başkanları’ anketinden çok çarpıcı sonuçlar çıktı.


18-25 Mayıs tarihleri arasında 16’sı Büyükşehir olmak üzere 81 il merkezi ve 16 Büyükşehir’in tüm metropol ilçelerinde yapılan ankette en başarılı belediye başkanları belirlendi. Buna göre En Başarılı Büyükşehir Belediye Başkanı Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı CHP’li Yılmaz Büyükerşen oldu. Yılmaz Büyükerşen’in başarı oranı yüzde 64.1 iken ikinci sıradaki Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek’in başarı oranı ise yüzde 61.5 olarak belirlendi.


“En Başarılı 5 Büyükşehir Belediye Başkanı” listesinin üçüncü sırasındaki isim ise Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı AK Partili Mehmet Özhaseki. Yüzde 60.5’lik başarı oranına sahip olan Mehmet Özhaseki’yi Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek yüzde 60.2’lik başarı oranı ile takip ediyor. Listenin beşinci sırasında ise yüzde 59.3’lük başarı oranı ile İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş bulunuyor.


METROPOL İLÇELERDE EN BAŞARILI CHP


En başarılı metropol ilçe belediye başkanları listesinde ise ilk 10’da 5 CHP’li 5 de AK Partili belediye başkanı var. Konak Belediye Başkanı CHP’li Hakan Tartan’ın yüzde 64.7’lik başarı oranı ile birinci sırada yer aldığı listede şu isimler yer alıyor:


2) Kadıköy Belediye Başkanı Selami Öztürk % 63.1
 3) Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak % 60.9
 4) Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül % 58.3
 5) Muratpaşa Belediye Başkanı Süleyman Evcilmen % 56.1
 6) Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir % 55.2
 7) Odunpazarı Belediye Başkanı Burhan Sakallı % 54.0
 8) Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey % 53.6
 9) Meram Belediye Başkanı Serdar Kalaycı % 53.1
 10) Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu % 52.5


EN BAŞARILI 10 İL


En başarılı 10 il belediyesi listesinde ise 6 AK Partili, 3 CHP’li ve 1 MHP’li belediye var. En Başarılı İl Belediye Başkanı ise Şanlıurfa Belediye Başkanı AK Partili Ahmet Eşref Fakıbaba oldu. Ahmet Eşref Fakıbaba’nın başarı oranı ise yüzde 62.9 olarak belirlendi. Fakıbaba’yı yüzde 61.5 başarı oranı ile Aydın Belediye Başkanı CHP’li Özlem Çerçioğlu izlerken üçüncü sırada ise yüzde 61 başarı oranı ile Malatya Belediye başkanı Ahmet Çakır yer aldı.


Listedeki tek MHP’li belediye başkanı ise Isparta Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın oldu. Yusuf Ziya Günaydın yüzde 53.6’lık başarı oranı ile listenin dokuzuncu sırasında yer aldı.

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ