Haber 16

‘Ucube’ ne zaman yıkılacak?

Kars Belediye Meclisi, Başbakan Erdoğan’ın ‘ucube’ diyere tepki gösterdiği heykelin yıkılması konusunda karar aldı. Belediye Meclisi’nin AK Parti ve MHP’li üyeleri yıkım kararına Evet derken, CHP’liler karşı çıktı.

‘Ucube’ ne zaman yıkılacak?

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın Kars gezisinde ‘ucube’ diyerek kaldırılmasını istediği İnsanlık Anıtı Belediye Meclisi’nin aldığı karar ile kaldırılacak.


Kars Belediyesi Meclisi kararıyla 2006 yılında yapılmasına karar verilen İnsanlık Anıtı, yine Belediye Meclisi’nin aldığı karar ile kaldırılacak.


Belediye Meclisi Toplantısı’nda gündeme getirilen insanlık anıtı meclis üyelerinin aldığı karar ile bulunduğu yerden kaldırılacak. CHP’li 4 meclis üyesinin kaldırılmasını istemediği insanlık anıtı, AK Parti’li 11, MHP’li 8 meclis üyesinin almış olduğu karar doğrultusunda oy çoğunluğu ile kaldırılmasına karar verildi.


Kars Belediye Başkanı Nevzat Bozkuş, çok kısa sürede İnsanlık Anıtı’nın kaldırılması için çalışmalar başlatacağını söyledi.


Başkan Nevzat Bozkuş; “Anıtlar Yüksek Kurulu’nun 2011 tarihinde kararına bağlı olarak konu bugün meclisimize getirildi. Ve meclisimizde de gerek imar mevzuatı yönünden gerekse de 2863 sayılı tescilli varlıkların korunması yönünde konu değerlendirildi ve sonuç itibariyle meclisimizde oy çoğunluğuyla söz konusu heykelin kaldırılmasına karar verildi” dedi.


Başkan Bozkuş; “23 meclis üyemizden 4 tanesi red oyu kullandı. 19 meclis üyesinin evet kararı vermesiyle oy çoğunluyla karar alındı. Sit alanı içerisinde tescilli varlıklar üzerinde 1734 yılında Temur Paşaya ait Kars’ın ilk tabyası ve bu tabyanın üzerine yapılmış heykel bu anlam içerisinde geçmişte kurulun bu konuda kararları da var. Tescilli kanunda öyle söylüyor. 2863 sayılı kanunun şunu ifade ediyor. Biz bu tescilli varlıkları bu kanun vasıtasıyla koruyoruz. Bunların yüksekliğini aşan, bunların üzerinde tesis yapılamaz diyor k,i burada heykel yapılmış” diye konuştu.


Başkan Nevzat Bozkuş, daha sonra özetle şunları söyledi: “Orada tabyanın üzerinde yapıldığı gibi orada bulunan kalenin görüntüsünü gölgede bırakıyor. Bu da her yönüyle gerek imar mevzuatı yönünden bir durum var, gerekse 2863 sayılı yasa yönünde, ihlal olduğu yönünde aykırı bir durum var. Bütün bunları dikkate alınarak Belediye meclisimize getirildi. Oy çokluğuyla karar alındı. Heykeli oradan kaldıracağız.”


Kars Belediye Başkanlığı’nca heykelin kaldırılması için önümüzdeki günlerde ihale yapılacak.


İhale üzerinde kalan firma heykeli gerekli etüd çalışmalarını yaptıktan sonra kısa sürede kaldıracak. Heykelin bulunduğu bölgenin çevre düzenlemesi de yapılacak.

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ