Haber 16

Yüzlerinde 2 parmak buz vardı

Helikopter enkaza ulaşan köylülerin karşılaştığı manzara ürkütücüydü. Anlattıkları yürekleri bir kez daha yaktı.

  • Son Dakika
  • 28 Mart 2009
  • Yüzlerinde 2 parmak buz vardı için yorumlar kapalı
  • 337 KEZ OKUNDU



Kahramanmaraş’ın Merkeze bağlı Döngel köyünde yaşayan aralarında korucuların da bulunduğu köylülerden oluşan 17 kişilik grup, dün öğle saatlerinde Sisne- Elmalı arasında Döngel Mağaraları’nın yakınındaki Şahinkaya mevkisinde enkazı buldu.

HELİKOPTERİN ÖN KISMI PARAMPARÇA

Enkazın, bulunduğu yerin ekiplerce günlerdir arama yapılan bölgeden ters tarafta 20 kilometre uzakta olduğu ortaya çıktı. Helikopterin arka kısmının durduğu ancak ön kısımının paramparça olduğu belirtildi.

Dün sabah saat 09.00 sıralarında arama çalışması için yola çıkan grup öğlen saat 16.00 sıralarında ulaştıkları enkazda, BBP Sivas İl Başkanı Erhan Üstündağ, BBP Belediye Meclis üyesi adayı Murat Çetinkaya, BBP Sivas İl Başkan Yardımcısı Yüksel Yancı, pilot Kaya İstektepe ile İHA Sivas muhabiri İsmail Güneş’in cesetlerini buldu.

KÖYE 2 SAAT UZAKMIKTA

Akşam saatlerinde ise Sivil Savunma ekipleri “6 kişinin de cenazesine ulaşıldı” açıklaması yaparak, Yazıcıoğlu’nun da öldügü bilgisini verdi. Enkazın 100 metre yakınına kadar gelen korucular televizyon kanallarının canlı yayınlarında kaza yerini anlattılar. Döngel köyü korucularından Celal Bağ, cesetlerin köye yürüyüş mesafesiyle 2 saat uzaklıkta olduğunu söylerken, korucu Bahri Karataş, şöyle konuştu:

YÜZLERİNDE 2 PARMAK BUZ VAR

“Kestirme yola girelim dedik. Burada helikopterin kırmızısını gördük. Helikopter paramparçaydı. Üstü karla kaplıydı, diğer parçaları da çevreye savrulmuştu. 5 kişinin cesedini bulduk. 2 parmak kadar buz var yüzlerinde.”

DÖRDÜ HELİKOPTERİN İÇİNDE İKİSİ ALTINDA

Döngel köyü muhtarı Zekariya Koca da cesetlerden dördünü helikopterin içinde gördüğünü, ikisini ise helikopterin altında ve üzerleri karla kaplı olarak bulduklarını söyledi. Enkazın bulunduğu bölgeye karayoluyla ulaşım mümkün olmadığı için cesetleri aşağıya indirmek amacıyla Telekom Müdürlüğü’ne ait paletli kar aracı getirildi.

YOL KAPANDI
Bu arada arama çalışmalarına katılan Volkan Temel (27) isimli kişi donma tehlikesi geçirince tedavi altına alındı. Kahramanmaraş- Göksun karayolu ise kar ve tipi nedeniyle küçük araç trafiğine kapandı.



BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ