Haber 16

5 trilyon doları olan Türk!

Polis tarafından mafyanın elinden kurtarıldıktan sonra 100 milyar Euro’luk hissesi olduğu anlaşılan Türk banker parayla oynuyor!

5 trilyon doları olan Türk!
  • İslam / Son Dakika
  • 29 Mayıs 2010
  • 5 trilyon doları olan Türk! için yorumlar kapalı
  • 350 KEZ OKUNDU

İtalya’da 27 milyar Euro fidye talebiyle kaçırılmasının ardından polis operasyonuyla kurtarılan Türk işadamı Adnan Saklı’nın serveti, adli makamları harekete geçirdi. ABD pasaportu taşıdığı belirlenen Saklı’nın hisse senetleri ve tahvillerden oluşan servetinin, “yüzlerce milyar” ya da “yaklaşık 5 trilyon ABD Doları” olduğu ileri sürülüyor.

Bologna Cumhuriyet Savcısı Roberto Alfonso, Amerikan Federal Soruşturma Bürosu tarafından bir süredir takip altında tutulan Saklı’nın sunduğu belgelerin incelendiğini kaydetti.

BUSH BAĞLANTISI

Savcılık, Saklı’nın sözünü ettiği servetin gerçek olmasının inandırıcı olmadığını, işadamının gerçekte aralarında eski ABD Başkanı George W. Bush’un ailesinin de olduğu bir grup milyarder aileye ait hisse senetlerinin gerçek sahiplerini saklamak amacıyla kullanılan bir maşa olabileceğini öngörüyor.

Saklı’nın 100 milyar euroluk (123.5 milyar dolar) hisse senedini kontrol ettiğinin ortaya çıkması ‘Kim bu Adnan Saklı?’ sorusunu da gündeme getirdi. Saklı’nın hamiline yazılı hisse senetlerini portföyünde bulundurması, yani söz konusu varlıkların kendi üzerine kayıtlı olması Türk asıllı bankere bir anda dünyanını en zengin adamı ünvanını kazandırdı. Meksika’nın telekom imparatoru Carlos Slim ve Microsoft’un patronu Bill Gates’in toplam servetinden daha fazla varlığa hükmeden Saklı’nın bu durumu tartışmaları daha da alevlendirdi.


KAYNAĞI BELİRSİZ

Finans çevreleri Türk bankerin kontrol ettiği hisse senetlerinin sahte olabileceğini söylerken, Türk asıllı işadamının Kazakistan’dan ABD’ye, Latin Amerika’dan Avrupa’ya kadar birçok şüpheli işlemde adının geçmesi ve bundan ötürü soruşturmaya tabii tutulması olayın gizemini daha da artırıyor. İstanbullu işadamının bu kadar büyük bir serveti nasıl elde ettiği ve bugüne kadar isminin nasıl saklı kaldığı sorusu ise hâle esrarını koruyor.

SIRRI POLİS ÇÖZECEK

Sır perdesinin İtalyan polisinin yapacağı araştırma ardından aralanacak. Ortaya çıkan servetin büyüklüğü ve Saklı’nın geçmişteki operasyonları servetin daha çok kriminal yollarla kazanıldığı yorumlarına neden oluyor. Uzmanlar bu denli yüksek tutardaki hisseye sahip bir işadamının medya ve finans çevreleri tarafından tanınmamasının imkansız olduğunu belirterek, karaparaya dikkat çekiyor. Uzmanlar tarafından yapılan bir başka yorum da Saklı’nın 1999’da Monako’daki evinde çıkan şüpheli bir yangın sonucu ölen banker Edmond Safra gibi uluslararası yasadışı para trafiğinde önemli bir isim olabileceği yönünde.

ÖZYEĞİN’DEN KAT 41 DAHA ZENGİN

123 milyar dolarlık hisse portföyü olduğu açıklanan gizemli işadamı Adnan Saklı, Türkiye’de de tüm dengeleri değiştirdi. Forbes’e göre 3 milyar dolarlık servetiyle Finansbank’ın eski patronu Hüsnü Özyeğin Türkiye’nin en zengini. Saklı’nın serveti Özyeğin’inkinden 41 kat daha fazla.

GİZEMLİ TÜRK’ÜN 5 TRİLYON DOLARI VAR!

56 yaşındaki Türk işadamı Adnan Saklı’nın şaşırtıcı serveti, zihinlerde pek çok soru işaretine yol açtı. İtalyan basınına sızan haberlerde, banker olduğunu ve Amerikan Merkez Bankası’yla sıkı ilişkileri bulunduğunu söyleyen Saklı’nın hisse senetleri ve tahvillerden oluşan servetinin, “yüzlerce milyar” ya da “yaklaşık 5 trilyon ABD doları” olduğu ileri sürülüyor. Bu rakam Forbes tarafından hazırlanan dolar milyarderleri listesini de alt üst eedecek gibi görünüyor. Zira araştırmaya göre dünyadaki bin dolar milyarderinin toplam 3.6 trilyon dolarlık serveti bile Adnan Bey’i yakalayamıyor. Saklı’nın ifadesini teyit için Amerikan yetkilileriyle temasa geçen İtalyan makamlarının Türk işadamının yalan beyanda bulunmuş olabileceğini de düşündükleri ileri sürülüyor.

 



 

internethaber

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ