Haber 16

A Milli hoca kim olacak?

Türkiye Futbol Federasyonu, Milli Takım’ı çalıştıracak ismi belirlemeye çok yakın. 4 hoca arasından öne çıkan isim ise.

A Milli hoca kim olacak?
  • Son Dakika / Spor
  • 28 Kasım 2009
  • A Milli hoca kim olacak? için yorumlar kapalı
  • 325 KEZ OKUNDU

Futbol Federasyonu, A Milli Takım’ın başına getireceği isim için arayışlarını hızlandırdı. Guus Hiddink ilk teklif götürülen hoca olurken, Joachim Löw ve Jurgen Klinsmann ile de görüşmelerin devam ettiği, Felipe Scolari’nin de listeye dahil edildiği belirlendi.


Fatih Terim’in istifasından sonra A Milli Takım teknik direktörlüğü için arayışlarını sürdüren Futbol Federasyonu’nun dört koldan çalıştığı öğrenildi.

Önceliğinin Hollanda veya Alman ekolünden bir hoca olduğu bilinen federasyonun, alternatifler arasına Brezilyalı çalıştırıcı Luiz Filipe Scolari’yi de aldığı, Guus Hiddink, Joachim Löw ve Jurgen Klinsmann ile de görüşmelere başladığı bildirildi.

Hiddink, Rusya’nın 2010 Dünya Kupası finallerine gitme şansını kaybetmesinden sonra federasyondan ilk teklif alan teknik adam olurken, Alman Milli Takımı’nın başında Güney Afrika’da bulunması gereken Löw’ün yanı sıra şu an hiçbir takımı çalıştırmayan diğer Alman antrenör Klinsmann ile de temasa geçildiği kaydedildi.

İlerleyen yaşı nedeniyle ilk etapta Scolari’yi adaylar arasına almayan federasyonun, Hiddink, Löw ve Klinsmann’dan olumsuz yanıt gelmesi olasılığına karşın, Brezilyalı teknik adamla bayram sonrası bağlantı kuracağı belirtildi.

Federasyonun yıl başından önce A Milli Takım’ın başına getireceği ismi belirlemek istediği, Ümit Milli Takımı’ndan başlayarak diğer kadrolardaki yapılanmanın ise bu sürecin tamamlanmasından sonra netleşeceği ileri sürüldü.

Ersun Yanal’ı, A Milli Takım dışındaki organizasyonların başına tam ve tek yetkili olarak getirmeyi düşünen federasyonun, İstanbul Büyükşehir Belediyespor Teknik Direktörü Abdullah Avcı ve Kayserispor Teknik Direktörü Tolunay Kafkas’ı da yeni oluşumun içinde görmek istediği vurgulandı.


 JOACHIM LÖW
19 Şubat 1960’da Schwarzwald-Batı Almanya’da doğan tecrübeli çalıştırıcı, 2006 Dünya Kupası’nda 3. olan Almanya Milli Takımı’nda yardımcı antrenörlük yaptı. Turnuvanın ardından Jurgen Klinsmann’ın görevi bırakmasıyla takımın başına geçen Löw, EURO 2008’de de ikincilik yaşadı. Tecrübeli hoca hala Alman Milli Takımı’nı çalıştırıyor.


JURGEN KLINSMANN
30 Temmuz 1964’te Batı Almanya’nın Goppingen şehrinde doğan Jurgen Klinsmaan, teknik direktör kariyerine 2004’te Almanya Milli Takımı ile başladı ve 2006 görevini bıraktı.

2008 yılında Bayern Münih ile anlaşan Klinsmann 2009’da istifa etti. Şu anda takım çalıştırmıyor.


GUUS HIDDINK
8 Kasım 1946’da Hallanda’nın Varsseveld kentinde doğan tecrübeli çalıştırıcı, 1998 Dünya Kupası’nda Hollanda’yı, 2002’de de Kore’yi yarı finale taşıdı. 32 yıl aradan sonra Avustralya’yı Dünya Kupası’na götüren tecrübeli çalıştırıcı, 2008 Avrupa Şampiyonası’nda ise Rusya’ya ilk kez yarı finali yaşattı. Rusya ile sözleşmesi devam ediyor.


LUIS FELIPE SCOLARI
9 Kasım 1948’de Brezilya’nın Rio Grande kentinde doğan tecrübeli çalıştırıcı, Brezilya’ya 2002 Dünya Kupası’nı kazandırdı. Scolari son olarak Bunyodkor ile bu sezon şampiyonluğa ulaşırken, Özbekistan takımı ile sözleşmesi 2010 yılında sona eriyor.

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ