Haber 16

Adnan Oktar iddalara cevap verdi

Bilim Araştırma Vakfı Başkanı Adnan Oktar, kendisi ile ilgili yapılan haberlere tepki gösterdi.

  • Son Dakika
  • 06 Eylül 2009
  • Adnan Oktar iddalara cevap verdi için yorumlar kapalı
  • 338 KEZ OKUNDU

Bilim Araştırma Vakfı Başkanı Adnan Oktar, kendisi ile ilgili yapılan haberlere tepki gösterdi. Haberlerin içerik olarak doğru olmadığını söyleyen Oktar, ilgili haberlerde geçen davalardan aklandığı halde bunların yeniden haber yapılmasına anlam veremediğini söyledi. Haberlerde adı geçen gizli tanıkların kendisinden para istediğini savunan Oktar, uygunsuz hayat şartları altında yaşayan kadınların gayri meşru ilişkileri olduğunu ve kendisinin bunlardan uzak durduğunu söyledi. Oktar’ın çarpıcı sözlerinden biri de Ergenekon soruşturmasında tutuklanan eski polis müdürü Adil Serdar Saçan ile ilgili oldu. Oktar, gözaltında olduğu dönemde Saçan’ın kendisine Emniyet’te işkence yaptığını söyledi.

Point Otelde düzenlediği basın toplantısıyla hakkındaki iddialara cevap veren Oktar, bir gazetede yar alan ve iddianamesi hazırlanan dava ile ilgili kararın sonucunun beraat olduğunu söyledi.

Kadıköy ve Üsküdar Ağır Ceza Mahkemelerinde açılan davaların lehine sonuçlandığını anlatan Oktar, mahkemelerin takipsizlik kararı verdiğini dile getirdi. Ancak yapılan haberlerde olayın yeniymiş gibi anlatıldığını savunan Oktar, bunlara anlam veremediğini söyledi.

Açıklama sırasında Oktar’ın yanında bulunan Milli Değerleri Koruma Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Tarkan Yavaş, daha önce de manken Ebru Şimşek’in Oktar ile ilgili iddialar ortaya attığını; ancak bunların iftira olduğunun kanıtlandığını söyledi.

Oktar ise, beraat haberlerinin basında yer almadığını savunarak, kendisine yıllarca deli damgası vurularak akıl hastanelerinde kalmak zorunda bırakıldığını ifade etti. Oktar, ayrıca, yaşadıkları olumsuzlukların gerisinde verdiği mücadelenin yattığını; evrim ile ilgili tespitlerinin bu teoriyi çöpe götürdüğünü savundu.

İddianamede geçen gizli tanıklarla ilgili sözleri dikkat çeken Oktar, gizli tanık olarak adlandırılan kadınların kendilerinden para istediklerini ve gayrı meşru yaşamları olduğunu; insani olarak kendilerine yardım etmeyi düşündüklerini; ancak kendilerinin ıslah olmayacağını düşündükleri için desteklerini çektiklerini anlattı.

Söz alan Yavaş’ın gizli tanıklarla ilgili sözleri de dikkat çekti. İddianamede adı geçen gizli tanıklarla ilgili tanımadıkları bir kişinin kendilerinin aradığını anlatan Yavaş, tanıkların bu iş için başlangıçta 200 bin lira alacaklarını; dava sonunda da 200 bin lira alacaklarını söylediğini anlattı.

Oktar ise, eski Organize Suçlar Şubesi Müdürü ve Ergenekon tutuklusu Adil Serdar Saçan’ın Emniyet’te kendisine işkence ettiğini söyledi.

Oktar, “Muazzam işkence gördüm. Elektrik verdiler. Bizim arkadaşlarımızdan elektrik verilmeyen kimse kalmadı. Sonra da bütün suçlamaları kabul etmek zorunda kaldım.” dedi.

Kendilerine işkence eden kadronun şu anda tam kadro içerde olduğunu söyleyen Oktar, Ergenekon örgütünün kendilerine karşı psikolojik savaş yürüttüğünü de iddia etti. Oktar, bir takım Mason, Sabetaycı ve Ergenekon’la bağlantılı ailelerin kullanılarak kendilerine karşı savaştırıldığını da öne sürdü.

Kendisine yapılanları affettiğini ve cezaevine giren kişiler için üzüntü duyduğunu da söyleyen Oktar, sözlerini, “Devletin kölesiyim. Büyük Türkiye için çalışıyorum.” ifadeleriyle tamamladı.

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ