Haber 16

Ayak Kokusu Nasıl Giderilir?

Toplumumuzda sıkça karşılaştığımız ayak kokusu can sıkıcı ve utandırıcı bir problemdir. En temiz insanlarda bile görülebilen ayak kokusuna neden olan ana faktör ayakların terlemesidir.

Ayak Kokusu Nasıl Giderilir?
  • Sağlık / Son Dakika
  • 18 Kasım 2015
  • Ayak Kokusu Nasıl Giderilir? için yorumlar kapalı
  • 369 KEZ OKUNDU

Ayak Kokusu

Toplumumuzda sıkça karşılaştığımız ayak kokusu can sıkıcı ve utandırıcı bir problemdir. En temiz insanlarda bile görülebilen ayak kokusuna neden olan ana faktör ayakların terlemesidir. Tüm gün nefes alamayan ayakkabılar ayaklarımızı çok terletir ve kokuya sebep olur. Bu nedenle ayak kokusu herkeste oluşabilen bir rahatsızlıktır. Aşırı terleme ile çok itici bir koku oluşabilir. Toplumda hiç kimse bu durumu istemez. Ancak alabileceğimiz birçok önemlerle ayak kokusu giderilebilir ancak bunu tamamen önlemek mümkün değildir. Terlemeyi azaltarak kokuyu düşürebiliriz.
Bu yöntemlerin başında temizlik gelmektedir. Her gün düzenli bir şekilde ayağın yıkanması gerekir ancak sadece suyun önüne tutmamak gerekir. Ayağı sabunla yıkamak önemlidir. Sabunla ayağı iyice yıkamak iyi sonuçlar verebilir ve ayağı yıkadıktan sonra kesinlikle iyi bir şekilde kurulamak önemlidir. Bunun yanında su dolu bir kapta ayakları bekletmekte iyi gelebilir. Yani ayakların sürekli temiz bir şekilde yıkanması gerekir.
Çorap kullanımı çok önemlidir. Seçilen çoraplar genellikle teri çeken pamuklu çoraplar olması gerekir. Çoraplar nemlenirse kesinlikle çorapların değişmesi gerekir.
Ayakkabı kullanımı da terleme yapar. Bu nedenle doğru ayakkabı seçmek gerekir. Plastik ayakkabılar kokuya neden olduğu için bu tür ayakkabılardan uzak durulması önerilir.
Sürekli aynı ayakkabı giymek farkında olmadan bakterilerin üremesi için nemli ortamın oluşmasına neden olur. Bu nedenle farklı ayakkabılar giyilerek boşta kalan ayakkabıların kurumasına fırsat vermek önemlidir.
Ayakkabıları yıkamak önemlidir. Birçok spor ayakkabı türleri yıkanmaya müsaittir. Ancak bu ayakkabılar yıkandıktan sonra iyice kurtulması gerekir.
Evin içinde ya da balkon gibi güneş alan yerlerde çıplak ayakla dolaşmak işe yarayacak bir faktördür.
Ayakkabıları güneşte bekleterek bakteriler yok edilebilinir.
Ayak kokusuna birçok mantarlarda sebebiyet verebilir. Bu nedenle hastanın doktora başvurması gerekir.
Ayak kokusuna başka faktörlerde neden olabilir. Bu nedenle hastanın doktora başvurması tavsiye edilir. Yukarıda sıralanan yöntemlerde işe yaramıyorsa hastanın doktora başvurması gerekir.

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ