Haber 16

Bahçeli, BDP için savcılardan ne istedi?

MHP lideri Bahçeli hem hükümeti hem de BDP’yi hedef aldı. PKK marşının çalındığı BDP kongresine…

Bahçeli, BDP için savcılardan ne istedi?
  • Politika / Son Dakika
  • 08 Eylül 2011
  • Bahçeli, BDP için savcılardan ne istedi? için yorumlar kapalı
  • 317 KEZ OKUNDU


MHP lideri Bahçeli hem hükümeti hem de BDP’yi hedef aldı. PKK marşının çalındığı BDP kongresine ateş püsküren Bahçeli, savcılardan soruşturmayı derinleştirip gereğini yerine getirmesini istedi. Bahçeli yaptığı yazılı açıklamada BDP’yi PKK’nın siyasetteki işbirlikçisi olarak tarif etti.


”Meclis’te temsil imkanı bulmasına rağmen, Kandil ve İmralı’nın iki tarafından tutarak kukla olarak kullandığı bölücülüğün siyasi adresi, her fırsatta zehirli niyetini göstermekte ve gittikçe cüretleşen bir tavır takınmaktadır” diyen Bahçeli, eleştirilerine böyle devam etti:


REZALETLER VE KÜSTAHLIKLAR


”Bu kapsamda BDP’nin geçtiğimiz hafta sonu PKK paçavraları eşliğinde yapılan kongresinde, İstiklal Marşımız yerine terör örgütünün sözde marşı çalınmış ve Türk milletine açıkça meydan okunmuştur. Rezaletler ve küstahlıklar bununla da sınırlı kalmamış, vatan evlatlarını şehit eden canilere saygı duruşu yapılmış, bunlara destek mesajları verilmiş ve Mehmetçikle militan aynı seviyede gösterilmiştir.


SAVCILARA ÇAĞRI


Aziz milletimizi bölmeye karar vermiş olan bir avuç bölücü, Ankara’nın göbeğinde pusu kuran, mayın döşeyen, kahpece arkadan vuran, öğretmene kıyan, polise, askere silah doğrultan, sivil vatandaşlarımızı kaçıran, imama, kaymakama saldıran insanlık mikroplarına arka çıkmışlardır. Bu ibretlik dehşet tablosu karşısında, cumhuriyet savcılarının yürüttükleri soruşturmayı derinleştirerek fütursuzca terör propagandası yapanlara hukuk devletinin icaplarını yerine getirmeleri zorunlu bir hal almıştır.”


HÜKÜMETE KANDİL EYLEM PLANI ÖNERİSİ


İktidarın terör politikasının sonuç getirmediğini savunan Bahçeli, PKK’ya ihmal ve tolerans göstermekle eleştirdiği hükümete, alması gereken tedbirleri şöyle sıraladı:


“Tıpkı İsrail’e uygulandığı gibi bölücülük ve terörle mücadele konusunda  bir eylem ve yaptırım planı hazırlanmalı ve arkasından da uygulanması için  gereken titizlik gösterilmelidir.


Doğu Akdeniz’in dalgalarıyla mücadele etmek yerine önce Kandil Dağı’ndaki  her taşın altı kaldırılmalı, terörist inleri yaşanmaz hale getirilmeli ve kış  gelmeden kara harekatı bir an önce hayata geçirilmelidir.


Irak’ın kuzeyinde güvenlik kuşağı oluşturulmalı ve sınırlarımızdan  sızmalara karşı uyanık ve dikkatli olunmalı, sınır karakollarının hepsi emniyetli  bir hale getirilmelidir.


ABD’nin bölgedeki hesap ve hedeflerine göre değil, takip edilecek siyaset  Ankara jeopolitiğinin gereklerine göre icra edilmelidir.


Bölücülük ve terör suçlarına verilecek cezalar ağırlaştırılmalı ve bu  konuda tavizsiz olunmalıdır.


Demokratik açılım adı verilen yıkım projesine son verildiği açıklanmalı,  İmralı canisiyle tüm görüşmeler kesilerek bugün veya gelecekte hiçbir şart  altında ev hapsi ya da serbest kalma imkanı bulamayacağı duyurulmalı ve bu konuda  geri adım atılmayacağı ilan edilmelidir.


PKK’ya hamilik yapan, besleyen ve kışkırtan peşmerge yönetimine haddi  bildirilmeli ve hangi dilden anlıyorsa misliyle cevap verilmelidir.”

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ