Haber 16

Barcelona’da Türk Kızları destan yazdı!

Kadınlar 5 bin metrede Bekele şampiyon oldu, ikinci sırayı ise Elvan Abeylegesse aldı.

Barcelona’da Türk Kızları destan yazdı!
  • Son Dakika / Spor
  • 02 Ağustos 2010
  • Barcelona’da Türk Kızları destan yazdı! için yorumlar kapalı
  • 302 KEZ OKUNDU


Elvan Abeylegesse’nin altın madalyasıyla başladığımız Avrupa Atletizm Şampiyonası’nın son gününde tarihi bir olaya tanıklık ettik. Kadınlar 5 bin metrede Alemitu Bekele Avrupa Şampiyonu olurken, bir başka Türk sporcu Elvan Abeylegesse de gümüş madalya kazandı.

Kadınlar 5 bin metrede 3 Türk atlet Alemitu Bekele, Elvan Abeylegesse ve Meryem Erdoğan beraber yarıştı.

Elvan’ın altın madalya kazandığı yarışta uzun süre Elvan’ın arkasında yer alan iki Portekizli Sara Moreira ve Jessıca Augusto ile Rus Konovalova yarışın başından ititbaren atletlerimizle berabere öndeki grupta yer alırken Rus Konovalova ilk
3 kilometreyi yüksek tempoda koşarak ilk sırada götürürken Meryem Erdoğan öndeki 5’liden kopmaya başladı

3. kilometreden sonra Elvan Abeylegesse ön tarafa geçerek yarışın kontrolünü eline aldı. Elvan ve Alemıtu’nun kontrolünde geçilen 4. kilometre ilk 3 kiometreye göre daha yavaştı ama buna rağmen Rus atlet bu dörtlüden koptu.


Yarışın son turundaysa Alemıtu Bekele’nin öldürücü sprinti damga vurdu. Sürekli olarak öndeki dörtlünün gerisinde veya 3. sırada yer alan Bekele son turda öne geçti ve rakipleriyle arasındaki farkı açtı.

Alemitu Bekele 14:52.20 ile Avrupa Şampiyonu olurken Marta Dominguez’e ait şampiyona rekorunu da kırdı.
Elvan Abeylegesse ise Alemitu’nun yaklaşık 2 saniye gerisinde gümüş madalyayı kazanırken Portekizli Sara Moreira bronz madalyayı kazandı.

“ORGANİZE ŞEKİLDE SIKIŞTIRDILAR”

Bekele ve Elvan’ın antrenörü Ertan Hatipoğlu  yaptığı açıklamada gururunu Türk halkıyla paylaşırken ilginç bir iddiada da bulundu. Hatipoğlu favoriler Elvan ve Bekele’nin diğer sporcular tarafından organize bir şekilde sıkıştırıldığını ve adeta iş birliği yaptıklarını dile getirdi.

Spor yazarı Murat Ağca ise “Turlar sırasında takılmalar yaşandı. Yakın mesafe koşularında böyle durumlar olabilir. Ama ne olursa olsun sonucu iyi oldu. Rahat bir şampiyonluk elde ettik. Atletizmde tarihi günlerimizden birini yaşıyoruz. Madalya sayımız da dörde çıktı. Gurur duyuyoruz” dedi. 

NTV SPOR 

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ