Haber 16

Başbakan’dan beklenen cevap geldi

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Esenler’de katıldığı toplu açılış töreninde konuştu. ‘Muhalefetin yaptığı…

Başbakan’dan beklenen cevap geldi
  • Politika / Son Dakika
  • 28 Nisan 2011
  • Başbakan’dan beklenen cevap geldi için yorumlar kapalı
  • 315 KEZ OKUNDU

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Esenler’de katıldığı toplu açılış töreninde konuştu. ‘Muhalefetin yaptığı en iyi iş küfür etmek’ diyen Başbakan Erdoğan, kendisine yönelik Zonguldak mitinginde yaptığı konuşma nedeniyle CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na “Kılıçdaroğlu, benim senin annene saygım var” diyerek seslendi.


Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Zonguldak’taki mitingde kendisine “ananı a… gerisini söylemeyeyim” şeklinde ifadede bulunan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na Hacı Bektaş’ı Veli’nin “Eline, diline, beline hakim olacaksın” sözlerini hatırlattı. Erdoğan Kılıçdaroğlu’nun sözlerine karşı “Edep yahu, edep yahu” tepkisini verdi. Erdoğan muhalefetin son dönemde hakaret ve küfürden başka birşey yapmadığını belirtti.



Başbakan Recep Tayyip Erdoğan Büyükşehir Belediyesi ve Esenler Belediyesi tarafından yapımı tamamlanan bir dizi tesisin resmi açılışlarını gerçekleştirdi. Esenler Bölge Parkı’nda binlerce vatandaşa seslenen Başbakan Erdoğan, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve muhalefet partilerini eleştirdi. “Bu günlerde muhalefetin en iyi yaptığı şey hakaret, küfür.” diyen Başbakan Recep Tayyip Edoğan, “Ağızlarını bozuyorlar, ağızlarından adeta köpükler saçıyorlar. Ağızlarıyla birlikte milletimizin temiz Türkçe’sini kirletiyorlar.” diye konuştu.


“CHP’NİN BİR GAZETENİN EDEPSİZ BAŞYAZARINI NEDEN TRANSFER ETTİĞİ ANLAŞILDI”


Hürriyet Gazetesi yazarı Oktay Ekşi’nin köşe yazısında “Analarını da satarlar” ifadelerini hatırlatan Başbakan Erdoğan, “CHP’nin bir gazetenin edepsiz başyazarını neden transfer etti şimdi çok iyi anlaşılıyor. Meğer daha iyi küfretmek, daha iyi hakaret etmek, daha galiz sözler kullanmak için transfer etmişler. Anlaşılıyor ki o yazarların dizlerinin dibine oturmuş, derslerini ezberlemişler. Kol kola yürüdükleri avukatlığını yaptıkları o çetelerin tarzını dilini, jargonunu epece ezberlemişler. İşte siz busunuz. Bu kadarsınız. Güzel bir söz var ‘Uslub-u beyan ayniyle insan’, Ağznızan çıkna ifadeler neyse sizde osunuz. Meşhur sözümüzdür bir lafa bakarım laf mı diye, bir de söyleyene bakarım adam mı diye” şeklinde konuştu.


Hacı Bektaş’ı Veli’nin “Eline, diline, beline hakim olacaksın” sözlerini hatırlatan Başbakan Erdoğan, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun bu sözleri iyi bilmesi gerektiğini dile getirdi. Erdoğan,”Ellerine hakim olamadılar, her fırsatta yürüttüler. Bellerine hakim olamadılar kasetler ortada, kendisi de onun neticesinde Genel Başkan oldu. Şimdi de dillerine hakim olamıyor, konuşuyorlar. Adeta cüruf saçıyorlar.” diye konuştu. MHP ve BDP liderlerinin de CHP Genel Başkanı’nın yolundan gittiğini ifade eden Başbakan Erdoğan, “Bunlar millete ‘bidon kafalı’, ‘yüzde 60’ı aptal’ derler ama milletin o güzel Türkçesine, nezaketine zarafetine, edebine, adabına, terbiyesine zerre karadr sahip değiller. Edeb yahu, diyorum. Edeb yahu” ifadelerini kullandı.


CHP, MHP VE BDP GENEL BAŞKANLARI ÇIKTIĞINDA TELEVİZYONUNUZU KAPATIN”


Bu üslubu ve dili milletin takdirine bıraktığını belirten Başbakan Erdoğan, İslam medeniyetinde anaların yerinin çok saygın olduğunu söyledi. “Benim sizin annenize saygım var” diyen Erdoğan, “Bu çirkin sözleri özellikle de CHP’li kardeşlerimin, MHP ye gönül vermiş kardeşlerimin, BDPye gönül vermiş kardeşlerimin takdirine bırakıyorum. Lüften, CHP, MHP, BDP sözcüleri, Genel Başkanları ekrana çıktığında televizyonlarınız kapatın. Ya da çocuklarınızı telveizyolardan uzak tutun. En aznıdan çocuklar siyasetçilerin bu üslubunu görmesinler, duymasınlar.” dedi. Erdoğan konuşmasını şöyle sürdürdü:


“Atalarımızın çok güzel bir nasihati var. Cahil ile dost olma ilim bilmez, irfan bilmez, söz bilmez üzülürsün. Saygısızla dost olma, usul bilmez, adap bilmez, sınır bilmez, üzülürsün. Aç gözlüyle dost olma. İkram bilmez, kural bilmez, doymak bilmez, üzülürsün. Görgüsüzle dost olma, yol bilmez, yordam bilmez, kural bilmez üzülürsün. Ukala ile dost olma çok konuşur, boş konuşur, kem konuşur üzülürsün. Namertle dost olma, mertlik bilmez, dost bilmez üzülürsün. İlim bil, irfan bil, ikram bil, sen seni bil bu sana yeter.”



BU SÖZLER MHP’Yİ KIZDIRACAK İŞTE ERDOĞAN’IN MUHALEFETİ TOPA TUTTUĞU O SÖZLERİ



CHP, MHP ve BDP’yi kendi hallerine bıraktığını belirten Erdoğan, Anamuhalefet partisine Ergenekon eleştirisi yaptı. CHP’nin çetelere kol kanat gerdiğini dile getiren Başbakan Erdoğan, ” Taksim meydanında İşçci Partisi, TKP, BDP ile gösteri yapma meraklısı MHP yönetimini Taksim meydanındaki yoldaşlarıyla baş başa bırakıyorum. 3 fazla oy alabilmek için gençlerin hayatını söndürecek, Kürt kardeşlerimin geleceğini karartacak, onları çözümsüzlüğe mahkum edecek kadar gözünü kan bürümüş BDP yönetiminin silah tüccarlarıyla baş başa bırakıyorum.” ifadesini kullandı.


Bugün AK Parti’nin bir yanda çeteler, mafya, teröre ve kargaşaya sırtını dayayanların diğer yanda olduğunu söyleyen Başbakan Erdoğan, BBP, Has Parti ve Saadet Partisi gibi bazı partileri bunun dışında tuttuğunu ifade etti.


AK Parti olarak bu çirkin üslubu asla kullanmayacaklarını Yunus Emre’nin berrak Türkçesiyle konuşmaya devam edeceklerini belirten Başbakan Erdoğan konuşmasını şöyle sürdürdü: ” Miletin diliyle, üslubuyla, nezaketiyle, zarafetiyle konuşmaya devam edeceğiz. Hayal kuracağız. Hayalleri projelere dönüştürüp milletimize hizmet üreteceğiz. 12 Haziran’da bu çirkin üslubun bu seviyesizliğin hesabını sormanızı istirham ediyorum.”
Konuşmaların ardından Başbakan Erdoğan, resmi açılışları yapılan tesislerin açılışını gerçekleştirdi. Erdoğan ardından Kiptaş tarafından yapımı tamamlanan evlerin hak sahiplerine anahtarlarını teslim etti.

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ