Haber 16

Başbakan’ın emrine rağmen ışıkları yakmadılar!..

Fenerbahçelilerin, “Bizim stadımızda kupayı alamazlar” tepkisi yüzünden kriz çıktı.

Başbakan’ın emrine rağmen ışıkları yakmadılar!..
  • Son Dakika / Spor
  • 13 Mayıs 2012
  • Başbakan’ın emrine rağmen ışıkları yakmadılar!.. için yorumlar kapalı
  • 332 KEZ OKUNDU

Yıldırım Demirören başkanılğındaki Futbol Federasyonu üyeleri, üst üste toplantı yaparak krizi aşmaya çalıştı.
Önce polislerin taraftarı saha dışına çıkarması istendi.İşte bu sırada olaylar patladı.Galatasaray’a kupa aldırmak istemeyen taraftarlar ile polis arasında çatışma çıktı.
Demirören, sürpriz bir karar alarak Şampiyonluk Kupası’nı soyunma odasında vermeyi teklif etti.
Bu teklif hem Galatasaray Başkanı Ünal Aysal  ve Teknik Direktör Fatih Terim tarafından geri çevrildi.Kameralara konuşan Başkan Ünal Aysal, “İki takımdan birisi şampiyon olacaktı.Sonuçta biz kazandık.Kupayı verme programı nasıl açıklanmışsa buna uyulsun.Biz kupamızı alın teri döktüğümüz sahada almak istiyoruz.Bunun için gerekirse sabaha kadar buradan ayrılmayız” dedi.
Bu sırada soyunma odasına yollanan kupa. geri çıkarıldı.
Soyunma odasında bu kriz yaşanırken Fenerbahçeliler stadın ışıklarını kapattı.Stadın ışıkları kapanınca ortalık karıştı.
Bütün bu gelişmeleri yakından izleyen Başbakan Erdoğan Galatasaray’a kupanın saha içerisinde verilmesini istedi.Bunun için ham Fenerbahçe hem de Galatasaray yöneticilerini arayan Başbakan Erdoğan, ardından valiye talimat vererek ışıkların açılıp kupa töreninin yapılmasını istedi.
Başbakan’ın talimatına rağmen ışıklar açılmayınca sarı kırmızılar karanlıkta kupalarını almak zorunda kaldı.

TERİM NE DEDİ?

Fenerbahçe ile deplasmanda 0-0 berabere kalarak, 2011-2012 sezonunu şampiyon olarak tamamlayan Galatasaray’da teknik direktör Fatih Terim, yayıncı kuruluşa, şampiyonluk kupasını statta almak için beklediklerini söyledi.

Öncelikle kazandıkları şampiyonluğu değerlendiren Terim, “Bu kupa, iki takımdan birinin alması için geldi. Bir tanesi alacaktı. Bütün takımlarımızın hepsi emek verdiler. Biz bu sene daha yakın olduk. Çok şükür Allah’a kazandık. Kupamızı alıp, seyircilerimize, taraftarlarımıza, Galatasaray camiasına götürmek istiyoruz” şeklinde konuştu.

Fatih Terim, şampiyonluk kupasının kendilerine soyunma odasında verilme talebiyle ilgili olarak ise, “Soyunma odasında kupa alınmaz. Kupanın alınacağı yer bellidir. Sadece kupayı alıp gitmek istiyoruz, başka bir niyetimiz yok” diye konuştu.

Bu arada, Fatih Terim’in açıklama yaptığı esnada, sarı-kırmızılı futbolcular canlı yayına dahil olarak tezahüratlar eşliğinde şampiyonluğu kutladılar.
 

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ