Haber 16

Başbakan:’kurusıkı atmıyoruz’

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, CHP’nin her aileye maaş, MHP’nin ise ‘Hilâlkart’ uygulaması ile ilgili, “Biz vatandaşa sosyal devlet olmanın gereklerini yapıyoruz, kurusıkı atmıyoruz” yorumunu yaptı

Başbakan:’kurusıkı atmıyoruz’
  • Politika / Son Dakika
  • 26 Şubat 2011
  • Başbakan:’kurusıkı atmıyoruz’ için yorumlar kapalı
  • 283 KEZ OKUNDU

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, seçim öncesi, CHP’nin her aileye 600-1250 lira arasında maaş bağlama, MHP’nin ise vatandaşın ihtiyaçlarını almasına yarayacak Hilâlkart vaadi ile ilgili olarak, “Biz vatandaşı hiçbir zaman yapmayacağımız sözler vermek suretiyle aldatan bir çizgide olmayacağız. Biz çok farklı şekilde vatandaşa sosyal devlet olmanın gereklerini yapıyoruz ama böyle kurusıkı atmıyoruz” dedi. ATV’de canlı yayında “Başbakan’la Gündem Özel” programında soruları yanıtlayan Erdoğan, şöyle devam etti: “Kılıçdaroğlu’na göre yoksul 12 milyon 715 bin, Türkiye’de hane halkı büyüklüğüne baktığımızda 3.89 böyle bir yapı ortaya çıkıyor. Yardım yapılacak hane sayısını böldüğümüzde ortaya çıkan rakam 3 milyon 268 bin 638. Her haneye aylık 600 lira nakit yardım yapacak olursa aile sigortasının bütçeye yükü 1 milyar 961 milyon 182 bin 519. Yıllık maliyeti 24 milyar Türk Lirası. Her haneye aylık 925 lira verilmesi halinde, bakın bin 250 demiyoruz, ben ortalamasını alıyorum. Aile sigortasının bütçeye yıllık maliyeti 36 milyar. İnsaf etmek lazım. Bugün bizim geçen yıl itibariyle yatırım yaptığımız ödeme 36 milyar. Böyle bir şeye inanmak, kabullenmek mümkün mü?”


YOKSUL SAYISINI DÜŞÜRDÜK
Fakir-fukaraya, erzak, kömür gibi yardımlar yaptıklarını, geliri olmayanlara ise belli bir ücret ödediklerini belirten Erdoğan, özürlü ve engellilere bakım ücreti verdiklerini, sağlıkta ise ilaç kuyruğuna giren vatandaşım ilacın tamamını alır hale getirdiklerini ifade etti. Erdoğan, “Gerçekçi olmak lazım. Toplu Konut İdaresi olarak 480 bin konut yaptık ve bunların taksidini herkes tıkır tıkır ödüyor. Otomobil satışları aldı başını gidiyor. Demek ki orta gelir grubunun altındaki tabakada da ciddi güçlenme var. Yoksul kesimimiz yok mu, var. Geldiğimizde 18 milyondu, şimdi 12 küsur. Buralara kadar düşürdük” diye konuştu.


2013’te helikopter 2020’de jet üreteceğiz
Başbakan Erdoğan, 3. köprünün hazırlıklarının yapıldığını, yetiştirilmesi durumunda seçim öncesi ihalesinin gerçekleştirileceğini belirtti. “Seçimi kazanırsanız 3. dönem iktidarınızda 3. köprü biter mi” sorusuna karşılık Erdoğan, “İnşallah. Temeli attığımız gün pazarlığını yapacağız” dedi. Türkiye’nin Ar-Ge’yi hiçbir zaman masaya yatırmadığını ama AKP hükümetiyle Ar-Ge’nin devlette ve özel sektörde masaya yattığını belirten Erdoğan, “Şu anda uydu uzay, buna yönelik çalışmalara giriyoruz. Kendi helikopterimizi 2013’te banttan seri olarak çıkaracağız. 2020’de inşallah kendi jetimizi uçuracağız” dedi.


Patronlar ‘bire beş kazandık’ diyor
Siyasi medyanın doğru yazarak gerçekten yana hareket etmesi gerektiğini ifade eden Erdoğan, “O medya ‘Biz sizin döneminizde Sayın Başbakan bire beş kazandık’ diyor. Diyorum bizim dönemde madem bire beş kazandın bunu gazetene yansıt, söyle. Patron söylüyor, bende mektupları var. ‘Böyle kazandım, ama daha fazla kazanmam gerekirdi’ diyor” diye konuştu. 2001 krizine de vurgu yapan Erdoğan, “Bir gecede, gecelik faizin vurgun yaptığı dönemlerde o korkunç rakamları kazananların kimler olduğunu sizler benden çok daha iyi biliyorsunuz. Asıl soru bu para kimin cebinden çıktı?” diye konuştu.


 


 

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ