Haber 16

Baykal bu isimleri duymak istemiyor!

Baykal partisinin başına bir isim arayışı içinde ama o 2 ismi kesinlikle istemiyor. “Bana onlardan bahsetmeyin” diyor. Kim mi?

Baykal bu isimleri duymak istemiyor!

CHP’de Kılıçdaroğlu ismi öne çıksa da Baykal, Gürsel Tekin ve Kılıçdaroğlu’nun adını bile duymak istemiyor.


‘BANA ONLARDAN SÖZ ETMEYİN’


 Dün Mustafa Özyürek’in, Baykal’ın genel başkanlık  için Kemal Kılıçdaroğlu ismini telaffuz ettiğini söylemesi gündeme bomba gibi düştü. Hemen ardından Baykal bu iddiayı yalanladı. “Aklımda  biri  yok, olsa da ben söylerim” dedi. 


CHP’li kaynaklara göreyse Baykal zaten Kılıçdaroğlu’nu istemiyor. İstemediği diğer bir isimse Gürsel Tekin…


Birgün’e göre; CHP’li kaynaklar Gürsel Tekin’in, Baykal’ın istifasının ardından “artık o bizim abimiz” demesinin Baykal’ı sinirlendirdiği söylüyor.


Öte yandan Baykal’ın Kılıçdaroğlu’nu da istemediği belirtildi. Baykal’ın evinde isimler sayılırken “O iki isimden bana bahsetmeyin ” dediği  öğrenildi .


MONŞERLER KILIÇDAROĞLU’NA KARŞI


Kemal Kılıçdaroğlu’na özellikle CHP içinde Monşerler olarak da bilinen Onur Öymen, Önder Sav gibi isimlerin ve hakim milletvekili yapısının tepkisinin olduğu biliniyor. Bu çevrenin Deniz Baykal’ın genel başkanlığa dönüşü için ısrar edecekleri belirtiliyor. CHP İstanbul İl Başkanı Gürsel Tekin ve Kemal Kılıçdaroğlu’na yakın isimler ise kamuoyunun da Baykal’ın da kendilerini istediğini, Mustafa Özyürek’in açıklamalarının da bir nabız yoklaması olabileceğini ifade etti.


KILIÇDAROĞLU ADAY OLACAK MI?


Kılıçdaroğlu cephesinden gelen kulislere göreyse o şimdilik ortamı koklamakla yetiniyor. Baykal’ın 22’sinde yapılacak Genel Kurul’da aday olması halinde adaylığını açıklamayacak. Ancak Baykal’ın bir emanetçiyi işaret etmesi durumunda adaylağını açıkması bekleniyor. Partiyi bir emanetçiye teslim etmeyeceği söyleniyor.

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ