Haber 16

Binlerce Hesabın Donmasına Yol Açtı

Facebook’un hatası, kullanıcıları çılgına çevirdi.

Binlerce Hesabın Donmasına Yol Açtı
  • Son Dakika / Teknoloji
  • 18 Kasım 2010
  • Binlerce Hesabın Donmasına Yol Açtı için yorumlar kapalı
  • 345 KEZ OKUNDU

Güvenlik kaygıları sık sık gündeme gelen Facebookgeç tiğimiz günlerde yeni mesaj sistemini açıkladı.


Ancak bu sistem de güvenlik ile ilgili soru işaretlerini tekrar gündeme getirdi. Tartışmalar devam ederken Facebook’un yaptığı bir hata binlerce hesabın donmasına yol açtı. Bu durum da yeni bir tartışmanın kapısını araladı.


Facebook’un geçtiğimiz günlerde sahte isimle açılan hesapları ortadan kaldırmak amacıyla tasarladığı yeni sistem karışıklığa neden oldu. Sahte gibi göründüğü gerekçesiyle, aslında sahte olmayan bir çok hesap donduruldu. Bu kullanıcılara bir de mesaj gönderildi. Mesajda, hesaplarının tekrar aktif olabilmesi için resmi kimliklerinde yer alan bilgilerini yüklemeleri istendi. İsim, soy isim, doğum tarihi ve resim gibi kişisel bilgilerin istenmesi büyük tepkiye yol açtı.Twitterüzerinden Facebook’un bu uygulamasını eleştiren bir çok kullanıcı, hesaplarının sahte olmadığını söyleyerek, kendilerinden bu bilgilerin istenmesini eleştirdi.


Facebook yetkilileri, bu uygulamanın hesapların gerçek olduğunu doğrulatmak için gerekli olduğunu savunuyor. Yine de bu tarz kişisel bilgileri paylaşırken dikkatli olmakta fayda var. Tüm bu hatalar ve tepkiler sebebiyle Facebook’un güvenilirliği bir kez daha tartışma konusu oldu. Kullanıcılar bu sebeple, şirketin yakın tarihte açıkladığı yeni mesaj sistemine kuşkuyla bakıyor.


 


 

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ