Haber 16

‘Bu yanlış adayların hata yapmasına sebep oldu’

Cumartesi günü gerçekleşen LYS-1’deki optik sorunu adayların korkulu rüyası oldu…

“LYS-1’deki optik sorununu şu anda bir çok öğrenci yaşıyor. Bu sıkıntıyı duyanlar kendinden emin olmayıp, ‘Acaba bende mi öyle yaptım?’ deyip ağlıyor. ÖSYM’ye konu ile ilgili sıkıntısı olan öğrencilerin dilekçelerini hazırlayıp gönderiyoruz. Ancak bu sorunun çok daha karmaşık olduğunu düşünüyorum.”

Bu sözler Bursa’da bir dershanenin rehber öğretmeni Serap Can’a ait…

Dün ntvmsnbc’ye ulaşan Can, sınava ilişkin bir kaç yanlışın olduğunu ve bunun da öğrencilerin başarılarını bir hayli etkilediğini iddia etti.


Bu yıl ilk kez uygulanan Lisans Yerleştirme Sınavlarının ilki olan LYS-1 (Matematik-Geometri), 19 Haziran 2010 Cumartesi günü gerçekleştirildi. Testin ilk bölümünde 50 soruluk Matematik, ikinci bölümünde ise 30 soruluk Geometri soruları bulunuyordu.



ÖĞRENCİLERİN HATA YAPMA OLASILIĞI FAZLAYDI ÇÜNKÜ…
“Ancak cevap kağıdında, Matematik bölümünde 90 soruluk cevap şıkkı olması öğrencilerin Geometri testini de buraya işaretleyerek hata yapma olasılığını yükseltti” diyen Can, öğrencilerin bu hataları sınav çıkışında farkedebildiklerini söyledi.


Can ayrıca öğrencilerinden, sınav gözetmenlerinden kaynaklanan uygulama problemlerinin yaşandığı konusunda şikayetler aldığını belirtti.


LYS CEVAP KAĞIDI ÖRNEĞİ YOK!
Can’ın altını çizdiği bir nokta ise; 2010 Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Sistemi (ÖSYS) Kılavuzunda, Nisan ayında gerçekleştirilen ve ÖSYS sisteminin ilk adımı olan YGS Cevap Kağıdı Örneği bulunmasına karşın, daha karmaşık bir uygulama ile gerçekleştirilen LYS ile ilgili bir örneğin bulunmaması…


Velilerinin ya da öğretmenlerin de bu konuda detaylı uyarılarda bulunmadığı dile getiren Can, sınav heyecanı yaşayan öğrencilerin hazırlıksız yakalandığını söyledi.


“Önceki yıllarla karşılaştırıldığında ne gibi eksiklikler söz konusu?” diye sorduğumuz Can; düşüncelerini şu sözlerle anlattı:


“Her yıl büyük çaplı gerçekleştirilen bu sınavlarda bir takım ufak tefek aksaklıkların yaşanması doğaldır.Bu yıl ilk kez uygulanan sınav sisteminde aksaklıkların en aza indirgenmesi için “ÖSYM sınav uygulamaları hakkında” ilk kez kendi sitesinde adaylar, bina sınav görevlileri , salon başkanları ve gözetmenleri ile sınav evrak koruma kuryeleri için ayrı ayrı “Uygulama Tanıtımı” videoları yayınladı. Buna rağmen yaşanan bazı olumsuzluklar önümüzdeki hafta gerçekleştirilecek diğer LYS oturumları öncesi öğrencileri ve velileri üzdü.”

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ