Haber 16

CHP lideri kendini tekzip etti!

Dün Zaman Gazetesi’ni ziyaret eden Kemal Kılıçdaroğlu, kendi kendini tekzip eden bir harekete daha imza atmış oldu. CHP Lideri, çok kısa süre önce sarfettiği sert sözleri unutmuşcasına gazeteyi ziyaret etti.

CHP lideri kendini tekzip etti!
  • Politika / Son Dakika
  • 15 Şubat 2011
  • CHP lideri kendini tekzip etti! için yorumlar kapalı
  • 300 KEZ OKUNDU

CHP’nin seçim öncesi BDP ile ittifak yapacağının tartışıldığı günlerdeki grup konuşmasında, çıkan haberleri yalanlayan Kemal Kılıçdaroğlu, “CHP üzerinde ciddi oyunlar oynanıyor. Sağ medyaya asla inanmayın. AKP yandaşı olan medyaya asla inanmayın.” demişti.


Kılıçdaroğlu, “yalan” yazmakla ve CHP üzerinde oyunlar oynamakla suçladığı sağ medyanın en önemli temsilcilerinden Zaman Gazetesi’ni ziyaret etti. Kurmaylarıyla birlikte geldiği Zaman Gazetesi’nde Genel Yayın Yönetmeni Ekrem Dumanlı’nın karşıladığı Kemal Kılıçdaroğlu’nun ziyareti gazetenin bugünkü sayısında yer aldı.


Dün gerçekleşen ziyarete ilişkin olarak Zaman’da şu habere yer verildi:


‘Solun dine karşı olduğu’ algısını yıkmalıyız


CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, siyasetçi ve yazarların toplumda ‘solun dine karşı olduğu’ şeklinde bir algı oluşturduğunu savunarak, bu algıyı ortadan kaldırmaya çalıştıklarını söyledi.


Sol ve sağ kavramlarını ‘ekonomik düşünce’ olarak niteleyen ve bunların inançlarla ilgili olmadığını ifade eden CHP lideri, “Bizim mevcut algıyı değiştirmemiz, vatandaşa samimi olduğumuzu anlatmamız lazım.” dedi. Kurmaylarıyla birlikte Zaman’ı ziyaret eden Kemal Kılıçdaroğlu, yeni CHP’yi ve seçime nasıl hazırlandıklarını anlattı. Seçim kampanyası boyunca konu başlıklı mitingler yapacaklarını belirten Kılıçdaroğlu, bu amaçla ilk mitingi geçtiğimiz cumartesi günü “İşsizlik Kader Değil” adıyla Adana’da gerçekleştirdiklerini hatırlattı. İlgiden memnun kaldığını vurgulayan Kılıçdaroğlu, hafta sonunda ise Van’a çıkarma yapacaklarını söyledi.


Oradaki kanaat önderlerini dinleyeceklerini belirten CHP lideri, “Partide çalışmaları devam eden Kürt sorunuyla ilgili raporun ön taslağı geldi. Şimdi Van’da Arama Konferansı yapacağız. Bu toplantıda konuşulanlar rapora katkı sağlayacak.” diye konuştu.


Kılıçdaroğlu, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü Mardin’de kutlayacaklarını, Aile Sigortası’na ilişkin projeyi ise yarın İstanbul’da tanıtacaklarını kaydetti: “Projemizi şüpheye yer kalmayacak bir biçimde kaynaklarıyla birlikte açıklayacağız. Ekonomi muhabirlerinin olduğu bir ortam oluşturulsun istiyoruz ki, bunun ekonomik gerçekliği de ortaya çıksın. Vatandaş, samimiyetimizi ölçüyor. Biz vatandaşımızın sağduyusuna güveniyoruz. Ama karar onların.”


CHP lideri, kendisini zor durumda bırakan ve “partide her kafadan ayrı bir ses çıkıyor” eleştirilerine yol açan kurmaylarının çıkışlarını da değerlendirdi. Genel Başkan Yardımcısı Hurşit Güneş’in, “Kürtler eninde sonunda kucağımıza oturacak.” dediği iddiasıyla ilgili olarak, “Hurşit Bey’le görüştüm. Olayla ilgili etraflıca da araştırma yaptırdım. Yaşanan tartışma, parti içi çekişmenin bir sonucu.” ifadelerini kullandı. TSK için “Meğer kâğıttan kaplanmış.” benzetmesinde bulunan bir diğer Genel Başkan Yardımcısı Süheyl Batum’un ise akademisyen rahatlığıyla konuştuğunu, siyasette yeni olduğunu söyledi. Ancak bundan sonra farklı seslerin çıkmasına müsaade etmeyeceğini şu örnekle ortaya koydu: “Bir gün IBM toplantısına katılmıştım. Bir tanıtım filmi vardı. Orada herkes bir şey çalıyor, hepsi sanatçı ama hepsi farklı bir enstrümanla çaldığından bir ahenk yok. Sonra orkestra şefi devreye giriyor. Volery’nin şarkısı çalınıyor. Ortaya muhteşem bir eser çıkıyor.”


CHP lideri, “O zaman artık CHP aynı ahenkle çalıyor diyorsunuz.” sözleri üzerine, “Çalacak.” karşılığını verdi. Eski Genel Başkan Deniz Baykal’ın “Yeni CHP’de eski CHP’ye de ihtiyaç var.” sözünü ise şöyle yorumladı: “Eski CHP tümüyle reddedilebilir mi? Bunu kimse istemez. Biz köklü bir partiyiz ve köklerimize elbette saygılıyız. Aksi halde kendimizi inkâr etmiş oluruz. Bizim vatandaşlarımız yeniliğe açıktır. Elbette içinde muhafazakârlar var ama vatandaş genel olarak yenilik ister. Biz de bunu vaat ediyoruz.”


 

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ