Haber 16

CHP Üyesi PKK’lılar İçin Genel Af İstedi

CHP’li üye Mesut Değer, radikal önerilerde bulundu!.. Değer, PKK’nın bütün kadroları için ‘genel a” çıkartılmasını savundu!..

CHP Üyesi PKK’lılar İçin Genel Af İstedi
  • Politika / Son Dakika
  • 24 Ağustos 2010
  • CHP Üyesi PKK’lılar İçin Genel Af İstedi için yorumlar kapalı
  • 310 KEZ OKUNDU


CHP Parti Meclisi üyesi Mesut Değer, yazdığı ‘Kürt Sorunu mu?’ adlı kitapta çok tartışılacak önerilerde bulundu.

Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’nun daha önce gündeme getirip çark ettiği ‘genel af’ önerisini kitabına taşıyan Değer, terör örgütü PKK’nın bütün kadrolarını kapsayacak bir genel af kanunu çıkarılması gerektiğini savundu.

Zaman Gazetesi’nin haberine göre Değer, kitabında ‘Türklüğü’ vatandaşlık olarak tanımlayan Anayasa’nın 7. maddesinin değiştirilebileceğini belirtirken, Kürtçenin de resmi okullarda seçmeli ders olarak okutulmasını istedi. Ayrıca terörün sona ermesi için eşzamanlı bir ateşkes kararı alınması çağrısında bulundu. Değer’in taleplerinin gerçekleşmesi durumunda, İmralı Cezaevi’nde tutuklu bulunan terör örgütü elebaşısı Abdullah Öcalan’ın da serbest bırakılması gerekiyor.


CHP KÜRT SORUNU ÇÖZÜMÜNE ÖNCÜ OLMALI


CHP yönetiminin demokratik açılıma olumsuz yaklaşımını dolaylı olarak eleştiren Değer, “CHP, Kürt sorununun çözümünde öncü olmalı.” görüşünü savundu. Kitapta Kürt sorununun çözümü için yapılan bazı öneriler şöyle:


Kürt sorunu da dahil tüm sorunları pekiştiren devletin otoriter zihniyetinin göstergesi niteliğinde olan 12 Eylül Anayasası’nın yerine demokratik bir anayasa için somut adımlar atılmalıdır.


Etnik kimlik Türkiye’de siyasi yapılanmanın kurucu bir unsuru haline dönüştürülmemelidir. Örneğin Türklüğü vatandaşlık olarak tanımlayan Anayasa’nın 7. maddesi değiştirilebilir.


Türkçe, eğitimde birliği sağlamak açısından ilk ve ortaöğrenimde eğitim dili olarak kalacaktır. Bunun yanı sıra yurttaşların anadilini öğrenmesi için seçmeli Kürtçe dersi konulması ayrıştırmayı artırıcı bir uygulama olarak görülmemeli. Kürtçe öğrenim verecek üniversiteler kurulmalıdır.


KILIÇDAROĞLU DA ‘GENEL AF’ İSTEMİŞTİ 


CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, geçtiğimiz mart ayında, grup başkan vekili sıfatıyla katıldığı partisinin Batman il kongresinde, “Toplumsal barışın bir parçası olacaksa biz genel affa ‘evet’ deriz.” açıklamasını yapmıştı. Bu sözlere dönemin CHP Genel Başkanı Deniz Baykal tepki göstermişti.

Bunun üzerine geri adım atan Kılıçdaroğlu, “Genel af söylemi yanlış. Genel af olsun diye bir laf etmedim. Biz Batman’da ‘işsizliği çözeceğiz’ dedik. Yoksulluğu ticari meta konusu yapmayacağız. Biz bunları yaptıktan sonra terör bitecek. Bundan sonra talep gelirse affa da sıcak bakarız. Söylemek istediğim bu. Biz sanki genel af istiyormuşuz gibi değerlendirilmesini anlamak mümkün değil. Ben hiçbir yerde genel af söylemini kullanmadım. Kimse farklı yönlere çekmesin.” demişti..

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ