Haber 16

CHP’de büyük kriz!

CHP’de son dönemde Kılıçdaroğlu ile birlikte anılan CHP İstanbul İl Başkanı Gürsel Tekin yeni yönetimde yok.

CHP’de büyük kriz!
  • Politika / Son Dakika
  • 29 Mayıs 2010
  • CHP’de büyük kriz! için yorumlar kapalı
  • 318 KEZ OKUNDU


CHP’de MYK listesi belli oldu. İstanbul İl Başkanı Gürsel Tekin’in adı listede yer almıyor. Önder Sav yeniden Genel Sekreterliğe seçildi. Faik Öztrak ise Genel Sayman oldu.


22-23 Mayıs’ta yapılan 33. Olağan Kurultayı’nın ardından toplanan CHP Parti Meclisi’nden sürpriz kararlar çıktı. MYK’nın şekillenmesinde Önder Sav’ın etkili olduğu belirtiliyor.


SÜHEYL BATUM MYK’DA


Daha önce Baykal’a bayrak açan ve karşısında yer alan Haluk Koç ve Umut Oran da MYK’da yer alan isimler oldu. Kurultay öncesi partiye giren ve adı Demokrat Parti Genel Başkanlığı için geçen Süheyl Batum’un MYK’da yer alması da dikkat çekti.


İŞTE MYK’DAKİ İSİMLER

Süheyl Batum, Gülsün Bilgehan, Nevin Gaye Erbatur, Mevlüt Coşkuner, Turgut Dibek, Mahmut Duyan, Gökhan Günaydın, Hüseyin Karakoç, Ali Koçer, Abdullah Özer, Önder Sav, Berhan Şimşek, Hakkı Süha Okay, Abdülrezzak Erten, Faik Öztrak, Umut Oran, İzzet Çetin, Tekin Bingöl, Haluk Koç ve Şahin Mengü.


CHP Genel Sekreteri Önder Sav, CHP’nin köklü ve yönünü çağdaşlığa döndürmüş bir parti olduğunu belirterek, ”CHP’de bireylere indirgenerek siyaset olmaz” dedi. Sav, Parti Meclisi’nin (PM) ilk toplantısının ardından gazetecilerin sorularını yanıtladı.







SAV’IN BACANAĞI LİSTEDE Mİ?
CHP’nin 14 kişilik Merkez Yönetim Kurulu (MYK) dana çok konuşulacak gibi. Önder Sav’ın bacanağının yönetime girdiği konuşuluyor.

Şok iddia Sabah yazarı Sevilay Yükselir’den geldi. Yükselir şu açıklamayı yaptı: “Yeniden Genel Sekreter seçilen Önder Sav’ın listeye bacanağını da soktuğunu söylemek isterim. Bu konu hakkında yarın çok detaylı bir yazı kaleme alıyorum. O isim Abdülrezzak Erten’dir!”


İTİRAZ YASAL SÜREDEN SONRA YAPILDI

Bir CHP’linin PM’ye seçilen dört üyenin parti üyesi olmadıkları iddiasıyla Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı ve Çankaya İlçe Seçim Kuruluna yaptığı itiraza ilişkin soru üzerine Sav, itirazın yasal sürenin tamamlanmasının ardından yapıldığını, mahiyeti konusunda ayrıntılı bilgisi olmadığını kaydetti. Sav, 31 Mayıs Pazartesi gününden sonra konuya ilişkin daha ayrıntılı bilgi sahibi olabileceğini söyledi.


SAV’DAN TEKİN CEVABI

Sav, adı kulislerde MYK üyeleri arasında geçen ancak listede yer alamayan Gürsel Tekin ‘e ilişkin bir soruyu yanıtlarken de ”Parti Meclisi değerlendirmesini yaptı. Merkez Yönetim Kurulu’nu seçti. Her bir arkadaşımız bizim için değerlidir. 80 arkadaşımızın içinde 20 kişinin arasında yer alacak pek çok arkadaşımız var. Bireylere indirgenerek CHP’de siyaset olmaz. CHP köklü ve yönünü çağdaşlığa dönmüş bir partidir. Kişilere yönelik soruları kabul etmek istemem” dedi.

Önder Sav, Gürsel Tekin‘in PM üyesi olması nedeniyle il başkanlığının boşaldığının hatırlatılması üzerine ise görev bölümü yapacak olan MYK’nın il başkanlıklarına ilişkin gerekli düzenlemeleri gelecek süreçte yapacağını ifade etti.


Toplantı sonrası kameraların karşısına geçen Okay, MYK’daki görev dağılımını da açıkladı. MYK’daki görevlendirme şöyle:

Hakkı Suha Okay – Örgüt, TBMM ve Basınla İlişkilerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı

Haluk Koç – Sivil Toplum Kuruluşları, Meslek Odaları ve Yurtdışı İlişkilerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı

Nevin Gaye Erbatur – Parti İçi Eğitim ve Yardımcı Kollardan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı

Umut Oran – İş, Çalışma Hayatı ve Halkla İlişkilerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı

Tekin Bingöl – Üye Yazım Birimi ve Örgüt İlişkilerinden Sorumlu Genel Sekreter Yardımcısı

Gökhan Günaydın – MYK Sekreteryası, Meslek Kuruluşlarıyla İlişkiler ve MYK Raportörlüğünden Sorumulu Genel Sekreter Yardımcısı

Gülsün Bilgehan – Yurtdışı ilişkiler, Yurtdışı CHP Büroları ile İlişkiler, Yurtiçi Siyaset İzlenmesinden Sorumlu Genel Sekreter Yardımcısı

Abdülrezzak Erten – Halkla İlişkiler ve Yardımcı Kollardan Sorumlu Genel Sekreter Yardımcısı


Prof. Dr. Sencer Ayata – Bilim, Yönetim, Kültür Platformu Başkanlığı


Orhan Eraslan – Yüksek Disiplin Kurulu Başkanlığı


Orhan Akbulut – Yüksek Disiplin Kurulu Başkan Yardımcılığı


Selahattin Öcal –  Yüksek Disiplin Kurulu Sekreterliği


SALI GÜNÜ DE DEVAM EDECEK


CHP’de vitrin değişikliği salı günü toplanacak ilk grup toplantısında da devam edecek. Kılıçdaroğlu ve Okay’dan boşalan iki grup başkanvekilliği için seçim yapılacak.

Yönetim Yalova Milletvekili Muharrem İnce ile Trabzon Milletvekili Akif Hamzaçebi’nin seçilmesinden yana. Ancak iki aday daha var. Adana Milletvekili Tacidar Seyhan ile Konya Milletvekili Atilla Kart.

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ