Haber 16

Cumhurbaşkanı tavrını belli etti

Ergenekon ve Balyoz soruşturmaları kapsamında tutuklu bulunan 41 generalin YAŞ’daki akıbetlerinin…

Cumhurbaşkanı tavrını belli etti
  • Gündem / Son Dakika
  • 15 Temmuz 2011
  • Cumhurbaşkanı tavrını belli etti için yorumlar kapalı
  • 196 KEZ OKUNDU

Ergenekon ve Balyoz soruşturmaları kapsamında tutuklu bulunan 41 generalin YAŞ’daki akıbetlerinin ne olacağı sorusu, gündemdeki önemini koruyor.


Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, bu yılki YAŞ’da yeni bir ‘Hasan Iğsız krizi’ yaşanmaması için harekete geçti. Dünkü Çankaya Köşkü’nde gerçekleşen üçlü zirvede sıkıntı yaratacak terfi ve atamalar masaya yatırıldı.


Yeni Şafak’ın manşetine taşıdığı habere göre Cumhurbaşkanı Gül, Genelkurmay’dan davalı sanık subayların dosyasını YAŞ toplantılarına getirmemesini istedi.


KOŞANER’E SÖYLEDİ



Darbe planlarının içinde yeraldıkları iddiasıyla Hasdal Cezaevi’nde tutuklu bulunan 40’dan fazla generalin 14’ünün bu yılki YAŞ toplantısında terfi alma tarihi gelmiş durumda.



Cumhurbaşkanı’nın Ergenekon ve Balyoz soruşturmaları kapsamında yargılanan tutuklu ve şüphelilerin tayin ve terfi kararnamelerinin hazırlanmamasını talep ettiği de gelen bilgiler arasında. Gül’ün tutuklu olmasa da, iddianamede ismi geçen şüpheli komutanların tayin ve terfileri için kararnamenin hazırlanmasını doğru bulmadığını, YAŞ’ın başkanı Başbakan Erdoğan ile Orgeneral Koşaner’e ilettiği iddia edildi.


SANIKLARIN ATAMASI YAPILMAYACAK


Görüşmede, terfi dönemi gelen komutanların durumu ele alındı. Tutuklu olan komutanların terfi ve emeklilik işlemlerinin yapılmaması ve bir sonraki şuraya kadar beklenmesi ile ilgili madde masaya yatırıldı. Tutuklu komutanların terfi almaları önündeki engel, TSK Personel Kanunu’nda kesin olarak yeralırken, bu kişilerin emekli edilmeleri konusunda ise sivil kanadın bir beklentisi sözkonusu. Ancak Genelkurmay Başkanı Orgeneral Koşaner’in bu seçeneğe sıcak bakmadığı belirtiliyor.



Bu seneki YAŞ toplantısında Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Erdal Ceylanoğlu’nun yerine 1. Ordu Komutanı Hayri Kıvrıkoğlu ya da Jandarma Genel Komutanı Necdet Özel’in getirilmesi bekleniyor. Deniz Kuvvetleri’nde ise bu yıl Donanma Komutanı Oramiral Murat Bilgel’in Deniz Kuvvetleri Komutanı olarak atanacağı konuşuluyor.

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ