Haber 16

Davut oğlu’ndan kardeşlik çağrısı!

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, terör olaylarını değerlendirdi. Davutoğlu, ”Bütün bu olaylar gösteriyor…

Davut oğlu’ndan kardeşlik çağrısı!
  • Gündem / Son Dakika
  • 25 Temmuz 2011
  • Davut oğlu’ndan kardeşlik çağrısı! için yorumlar kapalı
  • 216 KEZ OKUNDU

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, terör olaylarını değerlendirdi. Davutoğlu, ”Bütün bu olaylar gösteriyor ki dünyada artık teröre karşı çok daha güçlü bir dayanışma gerekiyor” dedi.


Bolu’da ailesiyle tatil yapan Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, AK Parti Bolu İl Başkanlığını ziyaret etti. Davutoğlu parti binasında partililerle yaptığı toplantıda 12 Haziran’daki milletvekili genel seçimlerini değerlendirdi. Daha sonra yatsı namazını kılmak üzere Yıldırım Beyazıt Camisi’ne giden Davutoğlu, cami çıkışında basın mensuplarının sorularını yanıtladı. ”Son günlerdeki Türkiye’de yaşanan terör olaylarını nasıl değerlendiriyorsunuz” sorusu üzerine Davutoğlu, terörü en şiddetli şekilde lanetlediklerini söyledi.


TERÖRE KARŞI DAYANIŞMA GEREKİYOR


Davutoğlu, ”Terör eylemlerine karşı her türlü tedbiri hükümetimiz, devletimiz alacaktır. Cenab’ı hak şehitlerimize rahmet eylesin, ailelerine sabır ihsan eylesin. Teröre karşı mücadelemiz hiçbir taviz vermeksizin sürecek. Bu konuda da elimizden gelen her türlü çabayla çalışmaya devam edeceğiz” dedi. Bir gazetecinin Norveç’te yaşanan terör saldırısı hatırlatarak, ”Türkiye’de yıllardır terör olaylarıyla uğraşan bir ülke, siz bu olayların dünyanın Türkiye’ye bakışını değiştireceğini düşünüyor musunuz” sorusunu Davutoğlu, ”Bugün ben Norveç Dışişleri Bakanı ile bir telefon görüşmesi gerçekleştirdim. Kendisine de ifade ettim. Bütün insanların teröre karşı mücadelede dayanışma içerisinde olması lazım. Biz Norveç’te yaşanan bu terör olayını şiddetle kınadık. Bu konuda Türk halkının hissiyatını da Norveç Dışişleri Bakanı’na ilettim. Onların acılarını paylaşıyoruz. Bütün bu olaylar gösteriyor ki dünyada artık teröre karşı çok daha güçlü bir dayanışma gerekiyor. Uluslararası dayanışma sağlama çabalarımızı sürdüreceğiz” diye yanıtladı.


Davutoğlu, Norveç’teki saldırının ardından kaybolan Türk vatandaşına ilişkin soru üzerine de konuyu takip ettiklerini kaydetti.

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ