Haber 16

Demirtaş’tan susturun çağrısı!

Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek’in ”Bazı teröristler sünnetsiz” sözleri BDP lideri Demirtaş’ı çileden çıkardı.

Demirtaş’tan susturun çağrısı!
  • Politika / Son Dakika
  • 22 Ağustos 2010
  • Demirtaş’tan susturun çağrısı! için yorumlar kapalı
  • 274 KEZ OKUNDU

Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek’in “Bir kısım teröristlerin sünnetsiz oluşu çok şeyi ifade ediyor” sözleri BDP lideri Selahattin Demirtaş’ın tepkisini çekti. 

Demirtaş,  “AKP, Kürt sorununu çözmek istiyorsa, Cemil Çiçek’i susturması lazım. Eğer Çiçek böyle algılıyorsa, onu hükümetin sünnetçisi yapalım, gitsin Kandil’de bu sorunu çözsün” dedi.

Demirtaş, Urfa’da iftar programına katıldı. Boykot kararının sürdüğünü açıklayan Demirtaş tek taraflı eylemsizlik kararını değerlendirdi. Demirtaş, “Hükümetin, devletin derdi ne anlamış değiliz. Operasyonlar dahi durdurulmuyor. Bu nasıl bir anlayıştır. Çıkmışlar meydanlarda PKK ile görüşüldü mü, görüşülmedi mi tartışması yapıyorlar. Eğer görüşülmediyse de mutlaka görüşülmelidir. Kalıcı barış için görüşülmesi gerekir. Görüşülmesin diyenler, kan aksın, cenaze gelsin diyenlerdir” dedi.

ÇİÇEK’İ HÜKÜMETİN SÜNNETÇİSİ OLARAK KANDİL’E GÖNDERELİM!

Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek’in “Bir kısım teröristlerin sünnetsiz oluşu, size çok şeyi ifade ediyor demektir” açıklamasına dikkat çeken Demirtaş, hükümete “Çiçek’i susturun” çağrısında bulunarak şunları söyledi:

“AKP Kürt sorununu çözmek istiyorsa Cemil Çiçek’i susturması lazım. Çiçek ortamı bulandırmak için PKK’liler sünnetsiz diyor. Cemil Çiçek’e göre sorun, sanki bir halkın kimlik, dil, kültür sorunu değil de mesele bir kaç PKK’linin sünnet sorunu. Eğer Çiçek böyle algılıyorsa onu hükümetin sünnetçisi yapalım, gitsin Kandil’de bu sorunu çözsün. Belediye başkanımıza, toplumun değer yargılarına hakaret eden, ‘Nijeryalılara Türkçe öğrettik bunlara öğretemedik’ diyen bir hükümet sözcüsü kabul edemeyiz.”

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ