Haber 16

DİKKAT Haftasonu şiddetli yağış var

Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü, Cumartesi ve Pazar günü şiddetli yağış görüleceği uyarısını yaptı.

DİKKAT Haftasonu şiddetli yağış var
  • İslam / Son Dakika
  • 26 Haziran 2010
  • DİKKAT Haftasonu şiddetli yağış var için yorumlar kapalı
  • 314 KEZ OKUNDU

Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü, Cumartesi ve Pazar günü özellikle Orta ve Doğu Karadeniz ile İç Anadolu’nun kuzeyinde şiddetli yağış görüleceği uyarısını yaptı.

Edinilen bilgiye göre, cumartesi günü Orta Karadeniz ve İç Anadolu’nun kuzeyi kuvvetli olmak kaydıyla Marmara ve Ege’nin doğusu, İç Anadolu’nun tamamı, Akdeniz’in kuzeyi Doğu Akdeniz’in tamamı gök gürültülü sağanak yağışlı geçecek. Yağış almayan bölgeler parçalı çok bulutlu olması bekleniyor.

Meteoroloji, pazar günü ise Orta ve Doğu Karadeniz kuvvetli olmak kaydıyla Balıkesir ve Çanakkkale hariç Marmara’nın tamamı Ege’nin doğusu Orta ve Doğu Akdeniz, İç Anadolu, Karadeniz’in doğusu, Anadolu’nun doğusu ve batısı gök gürültülü ve sağanak yağışlı olacağını açıkladı. Diğer bölgeler parçalı az bulutlu olacak. Meteoroloji, Cumartesi günü Orta Karadeniz ve İç Anadolu’nun kuzeyinde Pazar günü ise Orta ve Doğu Karadeniz kıyılarında görülecek şiddetli yağışlar konusunda uyardı.

KARS SELE TESLİM 
Türkiye genelini etkisi altına alan yağışlar Kars’ta da etkili oldu. Selim ve Sarıkamış ilçelerinde etkili olan yağmur sele dönüştü.

KRİZ MASASI KURULDU
Kocaeli Valiliği, aşırı yağışlar sonucu oluşan su baskınlarında 272 konut ile 53 işyerinin hasar gördüğü, evleri hasar gören ve mağdur olan vatandaşlara toplam 333 bin 600 TL yardım yapıldığını bildirdi. Gebze ve Çayırova kaymakamlıkları bünyesinde kriz büroları oluşturulduğu hatırlatıldı. Türk Kızılayı da zarar gören vatandaşlara yardıma başladıklarını duyurdu.

‘BELEDİYEDEN SES YOK’
Gebze Yüksek Teknoloji Enstitüsü Rektörü Prof. Dr. Ali Nur Büyükaksoy su baskını tehlikesiyle ilgili 9 Şubat’ta Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’ne yazılı başvuruda bulunduklarını, ancak kendilerine belediyeden herhangi bir geri dönüşün olmadığını kaydetti.
Öte yandan Gebze’deki yağış sonrası selde kaybolan genç kadının cesedi bulundu. Kocaeli’nin Gebze İlçesi’ndeki selde hayatını kaybeden Özgür Doğan’ın kayıp olan eşi Esin Doğan, Darıca’nın Yalı Mahallesi’nde kıyıdan yaklaşık 200 metre açıkta denizde balıkçılar tarafından bulundu.

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ