Haber 16

Domuz gribi aşısı hastanelik etti!

Domuz gribi aşısı olduktan 5 saat sonra rahatsızlan iki kişi hastaneye yatırıldı. Hastalardan biri yoğun bakımda. Doktorlar ‘korkulacak bir şey yok’ dedi.

Domuz gribi aşısı hastanelik etti!
  • Sağlık / Son Dakika
  • 04 Kasım 2009
  • Domuz gribi aşısı hastanelik etti! için yorumlar kapalı
  • 368 KEZ OKUNDU

Muş’ta Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi’nde erkek hemşire olarak görev yapan 29 yaşındaki Erhan Savaş ile aynı hastanenin gelir biriminde görevli memur 32 yaşındaki Ahmet Can, dün yapılan aşıdan yaklaşık 5 saat sonra rahatsızlanınca hastaneye müracaat etti.


Kalp hastası olan Erhan Savaş Devlet Hastanesi’nin Yoğun Bakım Servisi’nde tedavi altına alınırken, Ahmet Can ise aynı hastane gözetim altında tutuluyor. İl Sağlık Müdürü Dr. Kenan Akpolat, “Korkulacak birşey yok” dedi.

AŞIDAN 5 SAAT SONRA RAHATSIZLANDILAR


Sağlık Bakanlığı tarafından 2 Kasım Pazartesi günü Muş’a gönderilen 900 doz domuz gribi aşısı, 3 Kasım Salı gününden itibaren, öncelikli risk grubu içinde yer alan sağlık çalışanlarına yapılmaya başlandı.

Muş Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi’nde erkek hemşire olarak görev yapan Erhan Savaş ile yine aynı hastanenin gelir biriminde görevli memur evli ve 1 çocuk babası Ahmet Can’a dün aşıları uygulandı. Mesai bitimi evlerine dönen 2 kişi, aşı yapıldıktan 5- 6 saat sonra rahatsızlık hissetmeye başladı. Savaş ve Can, nefes darlığı, kas ve eklem ağrıları şikayetleriyle Devlet Hastanesi’ne müracaat etti.


KALP HASTASI OLAN HASTA YOĞUN BAKIMDA


Muş Devlet Hasanesi’nde tedavi altına alınan 2 kişiden kalp hastası olan Erhan Savaş, Yoğun Bakım Servisi’nde tedaviye alınırken, Ahmet Can’ın ise Acil Servis’te gözetim altında tutulduğu bildirildi.

KORKULACAK BİR ŞEY YOK


İl Sağlık Müdürü Dr. Kenan Akpolat, domuz gribi aşısı yapıldıktan sonra rahatsızlanan ve yoğun bakımda olan Erhan Savaş’ın kalp hastası olduğunu belirtti. Dr. Akpolat, “Her aşıda olduğu gibi domuz gribi aşısında da bu tür şikayetler olabilir. Erhan Savaş, tedbir amacıyla bulunduğu yoğun bakımdan normal servise çıkarılacak. Yine kontrol amaçlı gözetim altında tutulan Ahmet Can da taburcu edilecek. Korkulacak birşey yok” dedi.

BELKİ DE PSİKOLOJİKTİR


Rahatsızlığının kesin sonucunu bilmediğini belirten Ahmet Can, “Salı günü öğlen saatlerinde aşı olduk. Yaklaşık 5 saat sonra vücudumda halsizlik ve eklemlerimde ağrılar oluşmaya başladı. Benden alınan numuneler Ankara’ya gönderildi. Şu anda kendimi iyi hissediyorum. Belki de psikolojiktir” diye konuştu.

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ