Haber 16

Down sendromlu bebek trajedisi

İkiz bebeklerine 5.5 aylık hamile Hatice Demet Buzpınar’ın bebeklerinden birinin down sendromlu olduğu anlaşılınca bebeğin kalbi durduruldu. İki gün sonra fenalaşan anne, ameliyata alındı. İki bebek de anne de öldü

Down sendromlu bebek trajedisi

Genç kadının ailesi kusurlu olduğu iddiasıyla doktor hakkında suç duyurusunda bulunurken, olayla ilgili adli ve idari soruşturma başlatıldı. Suçlanan Prof. Dr. Cüneyt Evrüke, yaşananlardan büyük üzüntü duyduğunu, ancak kompilikasyonun önüne geçilemediğini söyledi. Bir fabrikada dış ticaret uzmanı olan 36 yaşındaki Hatice Demet Buzpınar ile elektrik mühendisi 38 yaşındaki Eren Buzpınar, 10 yıl önce evlendi. Çiftin mutluluğu, şu anda 8 yaşında olan ve ilkokul ikinci sınıfa giden Alperen’in dünyaya gelmesiyle katlandı. Kontrol amacıyla 5.5 ay önce doktora giden Hatice Demet Buzpınar’ın ikiz bebeklere hamile olduğu anlaşılınca mutlulukları daha da arttı.
İKİZLERDEN BİRİ DOWN SENDROMLU
Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi Kadın Hastalıkları ve Doğum Anabilim Dalı öğretim üyesi olan ve üniversitenin Balcalı Hastanesi’nde de özel statüde görev yapan Prof. Dr. Cüneyt Evrüke’nin özel muayenehanesine giden Hatice Demet Buzpınar’a, doğum öncesi bebeklerde herhangi bir ’engellilik’ durumu olup olmadığının belirlenebilmesi için test yapılması önerisinde bulunuldu. Buzpınar’ın Balcalı Hastanesi’nde yapılan ’amniyosentez’ adlı tıbbi testinde ikizlerden birinde ’down sendromu’ olduğu saptandı.
İĞNEYLE KALBİ DURDURULDU
Prof. Dr. Cüneyt Evrüke, Buzpınar’a down sendromu olan bebeğin kalbine iğne yapılarak gelişiminin durdurulabileceğini, ya da bu şekilde dünyaya getirebileceğini söyledi. Genç kadın, down sendromu bebeğin kalbinin durdurulmasını isteyince 13 Şubat’ta Balcalı Hastanesi’nde operasyon yapılıp down sendromlu bebeğin kalbi iğne yapılarak durduruldu ve küçülerek yok olmaya terk edildi.
İKİZLER VE RAHMİ ALINDI, ANCAK ANNE DE ÖLDÜ
Taburcu edildikten 2 gün sonra evinde fenalaşan Hatice Demet Buzpınar tekrar götürüldüğü hastanede 2 gün yattıktan sonra 18 Şubat’ta ameliyata alındı. Bu ameliyatta genç kadının kalbi durdurulan bebeği, ikizi ve rahmi alındı. Ameliyatın ardından yoğun bakıma kaldırılan Hatice Demet Buzpınar, burada gelişen komplikasyon sonrası kalp krizi sonucu öldü. Bu ölümle şoke olan aile, Prof. Dr. Cüneyt Evrüke hakkında ’ihmal’ iddiasıyla suç duyurusunda bulundu. Cumhuriyet Savcılığı olayla ilgili soruşturma başlatırken, Adana Adli Tıp Kurumu’nda otopsi yapılan anne ve bebekleri 19 Şubat’ta toprağa verildi.

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ