Haber 16

Ehliyetler artık çipli olacak

Çipli pasaport ve kimlik kartlarından sonra sürücü belgelerinin de ‘çipli’ olacağı belirtildi.. Bakın bu ehliyetlerde nasıl özellikler olacak..

Ehliyetler artık çipli olacak
  • Son Dakika / Teknoloji
  • 29 Mayıs 2010
  • Ehliyetler artık çipli olacak için yorumlar kapalı
  • 380 KEZ OKUNDU

Emniyet Genel Müdürlüğü, ehliyetlerin de AB normlarında olması için çalışma başlattı. Emniyet kurmayları proje hakkında İçişleri Bakanlığı Müsteşarı Osman Güneş’e brifing verdi.


Vatan Gazetesi’nin haberine göre 1 Haziran’da dağıtılmaya başlayacak çipli pasaportların yazılım programını hazırlayan bilişim uzmanı polisler, çipli ehliyetlerin de yazılımını gerçekleştirecek. E-pasaportlarda olduğu gibi ehliyetler de ‘online’ başvurular ile dağıtılacak. Sadece yeni ehliyet alacak sürücüler parmak izi vermek için emniyete gidecek.


 Yıl sonunda  hayata geçirilmesi öngörülen proje ile 21 milyon sürücü belgesinin değiştirilmesi hedefleniyor. Çipli ehliyetler taklit edilemeyecek. Darphane’de basılacak ehliyetler sürücülerin  adreslerine kargo ile gönderilecek. Türkiye’de 21milyon 134 bin 904 ehliyet sahibi bulunuyor. Bunların yüzde 82,5’ini  erkekler , yüzde 17,5’ini de kadınlar oluşturuyor.  


Etiketler: çipli ehliyet nasıl alınacak, çipli ehliyet nerden alınacak, çipli ehliyet ne kadar, çipli ehliyet kaç para, çipli ehliyet ne zaman

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ