Haber 16

Enerji Bakanı Yıldız’dan uyarı

Bakan Yıldız: Petrol Fiyatlarındaki Artış Üretici Ülkelere de Zarar Verir

Enerji Bakanı Yıldız’dan uyarı
  • Ekonomi / Son Dakika
  • 23 Şubat 2011
  • Enerji Bakanı Yıldız’dan uyarı için yorumlar kapalı
  • 276 KEZ OKUNDU

Enerji Bakanı Taner Yıldız, Suudi Arabistan’daki temasları kapsamında Petrol Bakanı Ali el Naimi ile bir araya geldi. Yıldız, görüşmede artan petrol fiyatlarının da gündeme geldiğini söyledi.


Uluslararası Enerji Forumu toplantıları için Suudi Arabistan’ın başkenti Riyad’da bulunan Taner Yıldız, Türk gazetecilere temaslarıyla ilgili bilgi verdi. Suudi Petrol Bakanı el Naimi ile yaptıkları görüşmede hem bölgedeki gelişmeleri, hem petrol fiyatları ile alakalı konuları görüştüklerini belirten Yıldız, “Bu petrol fiyatlarının şu an ulaştığı fiyatın yalnız tüketici ülkelere zarar vermediğini, aynı zamanda üretici ülkeler için de zarar oluşturduğunu, bunların kısa vadede kâr gibi gözükse aslında orta ve uzun vadede tüketici alışkanlarını değiştirebilecek kadar sıkıntı olduğunu karşılıklı belirttik. ve kendilerinin bu hususta mutlaka Suudi Arabistan olarak bir takım önlemler alacaklarını zannediyorum.” dedi.


Bakan Yıldız, petrol arzının artmasının fiyatı tüketiciler lehine etkileyeceği tahmininde bulundu.


Enerji Bakanı Yıldız, petrol fiyatlarındaki artışın elektrik ve doğalgaza zam olarak yansıyacağını düşünmediğini de söyledi. Yıldız, “Ama tabi ki dövizin de özellikle enerji sektöründe petrol varilinin bu seviyelerde olmuş olması petrol ithal eden hemen hemen yüzde 93’ünü ithal eden bir ülke olarak tabi ki bizim lehimize değil. Bu yüzden bölgedeki yaşanan siyasi istikrarsızlıkların beklentilerde oluşturduğu olumsuzlukların ben inşallah kısa dönemde gideceği kanaatindeyim. ve bu tesiri en az seviyede görmeyi ümit ediyorum.” ifadelerini kullandı.


Japon Ekonomi ve Ticaret Bakan Yardımcısı Yoshikatsu Nakayama ile yaptığı görüşme hakkında da bilgi veren Yıldız, “Devam eden Nükleer santral yapımı ile alakalı müzakereler safhası ve kararlılıkları belirtildi. Japonya hükümeti olarak bu projenin arkasında olduklarını bir kez daha vurguladılar. Biz de mart ayının sonuna kadar bu işin artık iskeletinin omurgasının iyice çıkmasını kendilerinden istedik. ve karşılıklı heyetler de bu manada biraz daha hız yapacaklardır diye düşünüyorum.” dedi.

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ