Haber 16

Erdoğan’a suikasti ne zaman yapacaklardı?

MİT’in Ergenekon davasına bakan mahkemeye gönderdiği bilgi notunda Başbakan Erdoğan’a Kısıklı’da oturduğu eve giderken suikast yapılmak için ev kiralandığı belirtildi. MİT’in raporundaki suikast tarihi dikkat çekiyor.

Erdoğan’a suikasti ne zaman yapacaklardı?
  • Gündem / Son Dakika
  • 01 Şubat 2011
  • Erdoğan’a suikasti ne zaman yapacaklardı? için yorumlar kapalı
  • 302 KEZ OKUNDU


AK Parti’nin yüzde 47 oy alarak ikinci defa iktidara geldiği 22 Temmuz 2007 seçiminden sonra Başbakan Tayyip Erdoğan’ın suikast planlarının hedefi olduğu ortaya çıktı.


Yazıda, bu duyum ve ihbarlara ilişkin bilgi notunun ”kişiye özel” ibaresiyle 24 Temmuz 2007 tarihinde ilgililere sunulduğu da belirtildi.


Anayasa Mahkemesi’nin “367 gereklidir” kararından sonra yapılamayan Cumhurbaşkanlığı seçimlerinden dolayı erkene alınan seçimlerden AK Parti’nin çok güçlü bir şekilde çıkmasından hemen sonra suikat planın gerçekleşmesi için harekete geçilmesi dikkat çekti.


MİT’e intikal eden elektronik postada Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a ”27 Temmuz 2007 tarihinde Başbakan Erdoğan’a suikast yapılacağına dair ifadeler yer aldığı belirtildi.


MİT’in “kişiye özel” ibaresiyle 24 Temmuz 2007 tarihinde Başbakanlık ve İçişleri Bakanlığı’na gönderdiği “Bilgi Notu”nda yer alan iddialar şöyle:


– İstanbul Üsküdar Kısıklı Caddesi’nde Başbakan’ın akrabalarının oturduğu caddede sarı renkli bir apartmanın bodrum katı (Ergenekon sanığı) emekli yüzbaşı Zekeriya Öztürk tarafından Erdoğan’a muhtemel bir eylem planlanmasına yönelik olarak kiralandı, yarım bodrum şeklindeki caddeye bakan kısmından iki tuğla çıkarıldı,


– Danıştay saldırısı akabinde gözaltına alınan ve serbest bırakılan Zeki Yurdakul Çağman, Öztürk ile birlikte hareket ediyor, İstanbul Maslak’ta iş yeri bulunan 40-45 yaşlarındaki bir iş adamı söz konusu şahıslara mali destek veriyor.,


–  Bu gruba emir veren kişi Bulgaristan’da yaşayan Türk asıllı emekli bir Albay… Bu grubun mensupları Türkiye’ye gelen yabancı uyruklu şahısların adlarına kayıtlı telefonları kullanıyor. Alparslan Arslan  Bulgaristan’a albayı ziyaretinin akabinde mezkur eylemi gerçekleştirdi.
Grubun Bulgaristan ile bağlantısını ’MİT Mete’ lakaplı bir şahıs (MİT’e göre bu şahıs Ergenekon davasının tutuksuz sanığı Mete Yalazangil) sağlıyor. ‘MİT Mete’ Türk ve Azeri pasaportu kullanıyor. Azeri pasaportu ile Türkiye’ye giriş ve çıkışlarında soyadında ufak bir değişiklik yapıyor,


–  Grubun hedefi TSK’nın yönetime el koymasını sağlayacak bir eylemi yapmak.  Grup  ’Kırmızı Kitap’ı yazan ’General İbrahim’ isimli Çeçen şahıs vasıtasıyla Çeçenistan’dan getirdikleri iki kişiyi Ümraniye Çakmak Camisi’nin altındaki misafirhanede barındırdı.”

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ