Haber 16

Erdoğan:’Çıkar cübbeni parti kur!’

Başbakan Erdoğan yargıya sert çıktı. Yargıtay Başkanı Gerçeker’in pakete ilişkin sözlerine cevap verdi.

Erdoğan:’Çıkar cübbeni parti kur!’



Yargı ile hükümet arasında süren savaş tüm hızıyla sürüyor. Taraflar artık kartlarını açık oynuyor. Yargıdan siyasetçileri aratmayan açıklamalara Erdoğan’ın cevabı gecikmedi..


Anayasa değişiklik paketine Türk milletinin geçit vermeyeceğini söyleyen Yargıtay Başkanı Hasan Gerçeker’e Başbakan Erdoğan “‘Bizden daha çok siyasetçi olmuşlar maşallah yargı siyaset soyundu” diye cevap verdi.  


Erdoğan, yargıyı siyaset yapmakla suçladı. “İyot gibi açığa çıktınız, Kendinizi gizleyecek bir yeriniz kalmadı” diyen Başbakan sözleriyle eleştirilerini sürdürdü. 


Başbakan Erdoğan Haliç Kongre ve Kültür Merkezi’nde yapılan Müsiad 19. Olağan Genel Kurul toplantısında konuştu. İşte Erdoğan’ın açıklamaları:

BİZDEN DAHA ÇOK SİYASETÇİ OLMUŞLAR MAŞALLAH
”Ama çok enteresan, yargı şu anda feryat ediyor. Bakıyorsunuz ki bizden çok siyasetçi olmuşlar. Hani yargı siyasallaşmıştı? Yargı siyasallaşmadı, yargı siyasete soyundu. Şu anda fark bu… Bakıyorsunuz gayet rahat bir şekilde siyasete müdahale edip, şunu da söyleyebiliyorlar; vatandaşlara çağrı yapıp ‘Sakın bu Anayasa değişikliğini desteklemeyin’, parlamentoya çağrı yapıp ‘Sakın bu Anayasa değişikliğini desteklemeyin’…


İYOT GİBİ AÇIĞA ÇIKTINIZ
Bir yargı mensubu böyle bir çağrı yapabilir mi? Bu işi bu kadar seviyorsan cübbeni çıkar gel siyaset meydanına çık. Bu iş böyle yapılır. Nasıl olsa bu Anayasa değişikliğine karşı çıkan partiler var, onlardan birine katılırsın, onlarla birlikte bu mücadeleyi meydanda sürdürürsün. Şu anda zaten iyot gibi de açığa çıktınız, kendinizi gizleyecek bir yeriniz de kalmadı. Siyasi arenada olanların yaptıkları açıklamalarla sizin açıklamalarınız birebir, kelimesi kelimesine örtüşüyor. Kendinizi artık gizleyemezsiniz. Artık bu kadarına da pes…


AMERİKA’DA BAŞKAN ATAMA YAPIYOR
Buyursunlar bize aksini iddia etsinler. Amerika’da başkan atama yapıyor ama bizde böyle bir şey var mı? Bizde buna tahammül bile edemiyorlar, adının duyulmasını istemiyorlar. En sonunda lütfettiler dediler ki ‘Adalet Bakanı kalsın ama müsteşar çıksın’… Ne kadar güzel bir teklif. Şimdi bir de pazarlığa oturacağız. Biz burada millet adına varız. Biz bu konuyu milletle konuştuk ve yine milletle konuşacağız.


YARGITAY İZİN VERİRSE YARGI MENSUBU YARGILANABİLİR
Muhalefet istiyor ki; siyasi partilerin kapatılıp kapatılmamasına Parlamento karar vermesin. Siyasetçi kendi ayağına bu şekilde kurşun sıkar mı? Yargı mensubunu Yargıtay müsaade ederse yargılayabilirsiniz. Silahlı Kuvvetler mensubunu Silahlı Kuvvetler isterse yargılayabilirsin. Siyasete gelince neden bir siyasi partinin kapatılması konusunda TBMM’ye güvenmiyorsunuz? Yoksa Meclis’i oluşturanlar hastalıklı mı? Millet, vekili olarak onları oraya göndermiştir. Böyle bir şey varsa müsaadeyi de onlar versin. Biz de burada bu noktadan hareketle adımı böyle atıyoruz

BÖYLE GELMİŞ BÖYLE GİDER DİYEBİLİRDİK
Böyle gelmiş böyle gider diyebilirdik. Geçmişte hiçbir hükümet elin taşın altına koymadı. Siyaseti hizmet üzerine değil idare-i maslahat üzerne kurarsanız, ihracatı yılda 36 milyar dolardan 100 milyar doların üstüne çıkaramazsınız.

MİLLETE DE KENDİLERİNE DE GÜVENMİYORLAR
Belki referanduma fırsat kalmayacak. İlla referanduma kalacaksa o zaman buyrun referanduma gidelim. Egemenlik kayıtsız şartsız milletin değil mi? Kesmeyin önünü. İnanın kendilerine güveni yok millete de güveni yok. Yasama ve yargının yetkilerinin gaspına asla izin vermeyiz.


YARGI ARAPLARA KARŞI
İETT arazisine izin vermediler. Araplar bu ülkeye giremez. Gizli ajandaları var. Bunu bu şekilde açıklamıyorlar. O kadar gökdelenler var. Yargı bu noktada bu şekildeki yaklaşımını devam ettiriyor. Galataport’un önü kesilmeseydi bugün oralar cıvıl cıvıl olacaktı. Türkiye kazanacaksa biz kaybetmeye hazırız.


CHP’YE ŞAŞIRIYORUM
Ben ana muhalefete de şaşıyorum. Yargı mensubunu Yargıtay kendisi müsaade ederse yargılasın diyorlar. Peki siyasete gelince bir siyasetçiyi neden ya da bir siyasi partinin kapatılıp kapatılmayacağı konusunda neden TBMM’ye güvenmiyorsunuz. Milletvekili olarak onları oraya göndermiş. Biz de bu noktadan hareketle bu adımı atıyoruz

DİKİLİ AĞAÇLARA ZİYARET 
Dikili ağaçlarını saysınlar adresleri tespit edilsin gidelim ziyaret edelim. Bu kadar açık söylüyorum. Yapmak yerine yıkmak taşımak yerine duvar örnek ancak CHP’nin siyaset tarzıdır. Değişim ihtiyacı artık ertelenemez. Yargı kuşatılıyor diyenler gelişmiş ülkelerde yüksek yargının nasıl yapılandığını okusun. Son kararı millet verir.

IMF İLE PARAYI KONUŞURUZ
Ne IMF ile ilişki kurmayı büyük kötülük olarak görürüz ne de yolun sonu olarak görürüz. Kalkıp ta belediyelere ilgili yardımı kaldırın derseniz kusura bakmayın. Reform ihtiyacı varsa biz yaparız. Siznle biz ancak parayı konuşuruz. Adı üzerinde para fonu. Nitekim de öyle oldu.

SEÇİMLER ZAMANINDA YAPILACAK
Seçim ve referandum tartışmalarnı asla yatırımcılarımızı tedirgin etmesin. Seçimler ilan edildiği zamanda yapılır. Erken seçim az gelişmiş ülkelerin mantığıdır. Yok böyle bir şey. Böyle bir ülkede istikrar olur mu? Sermaye o ülkeye girer mi?

KİM HANGİ ENGELİ TAKARSA TAKSIN
Bu ülkenin sanayicisi, esnafı tüm karalama kampanyalarına bugüne kadar prim vermedi. Aynı şekilde 2010 yılında yüzde 3.5 büyüme hedefi belirledik. Kim hangi engeli takarsa taksın Türkiye ilerlemeye kalkınmaya emin adımlarla devam edecek. Önemli olan milletimizin gerçekleri görmesidir.

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ