Haber 16

Erdoğan’dan ciriti yaygınlaştırma talimatı

25.Dünya Üniversiteler Kış Oyunları açılış törenindeki gösterilere katılan 83 yaşındaki Baki Bayraktutan isimli ciritçi, bir anda ilgi odağı oldu. Gül ve Erdoğan’dan da tam not alan Baki dede, başbakanı harekete geçirdi.

Erdoğan’dan ciriti yaygınlaştırma talimatı
  • Gündem / Son Dakika
  • 28 Ocak 2011
  • Erdoğan’dan ciriti yaygınlaştırma talimatı için yorumlar kapalı
  • 265 KEZ OKUNDU


Geleneksel Spor Dalları Federasyonu’na bağlı Erzurum kümbet Atlı Spor Kulübü Sporcusu olan ve yarım asırdır, at sırtında inmeyen Baki Bayraktutan, açılış seremonisinde beyaz atı ve beyaz giysiler içerisindeki görüntüsüyle sempati topladı.


Bir kız çocuğu babası olan ve kendisi de ailenin tek erkek çocuğu olan Baki Bayraktutan, yarım asırdır cirit oynuyor.

Kümbet Köyü Ata Atlı Spor Kulübü’nün lisanslı sporcusu olan Baki dede, “Gözüm gördüğü, kolum tuttuğu sürede cirit oynamaya devam edeceğim” diyor.

Ata sporu Cirit’i gelecek nesillere taşımak için gençlere sürekli nasihatler verdiğini ve bu sporu onlara öğrettiğini belirten Baki dede, pahalı bir spor olan atlı Cirit’e devlet yetkililerinin sahip çıkmasını istiyor. Atlıspor Kulübü Başkanı Sinan Özbey, Baki Bayraktutan’la gurur duyduklarını belirterek, ilerlemiş yaşına rağmen, ciriti bırakmayan Baki Dede’ye gıpta ettiklerini söyledi.

Cirit maçlarında gösterdiği performansla da adeta gençlere taş çıkartan, at üzerinde yaptığı akrobatik hareketlerle seyircileri coşturan Baki Bayraktutan, son gösterisinde Cemal Gürsel Stadyumu’nu dolduran yaklaşık 25 bin kişi karşısına çıktı.


BAŞBAKAN DA BEĞENDİ

kullan

Açılış töreninde bulunan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, 25’nci Dünya Üniversiteler Kış Oyunlarının açılışını ‘muhteşem’ diye değerlendirdi. Erdoğan, gösterilerde en çok 83 yaşındaki ciritçi Baki Bayraktutan’ı beğendiğini ifade etti. 

Açılış törenine Dadaşların ilgi ve alakasının soğuk havaya rağmen çok iyi olduğunu belirten Erdoğan, programın muhteşem olduğunu söyledi.

Törende en çok Anadolu Ateşi grubunun gösterisinde 83 yaşındaki bir ciritçi dedenin atla başı çekmesi bölümünden etkilendiğini ve ayakta alkışladığını ifade eden Başbakan Erdoğan, “Yaşlı amcamız 83 yaşındaymış. O atın üzerinde başı çekmesi çok önemliydi. Biz cirit sporunun bundan sonra adeta yaygın hale getireceğiz” diye konuştu.

Başbakan Erdoğan, cirit açıklamasını yaptığı sırada Spordan Sorumlu Devlet Bakanı Faruk Nafiz Özak’ı yanına çağırıp, ‘beyefendi’ diye hitap ederek “cirit’i yaygınlaştıracağız” talimatı verdi.


HABER 7 / Universiade.org

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ