Haber 16

Erdoğan’dan Deniz Feneri yorumu!

Muhalefetin dilinden düşürmediği Deniz Feneri’yle ilgili yolsuzluğa Erdoğan da göndermede bulundu. İsim vermedi ama ‘cinayet’ dedi.

Erdoğan’dan Deniz Feneri yorumu!
  • Politika / Son Dakika
  • 02 Nisan 2010
  • Erdoğan’dan Deniz Feneri yorumu! için yorumlar kapalı
  • 309 KEZ OKUNDU


Aylardır devam eden “Deniz Feneri” soruşturmasında bir türlü ilerlenemiyor. CHP Hükümetin soruşturmada adı geçenleri kayırdığını iddia ediyor.


Erdoğan ilk kez Deniz Feneri’yle ilgili konuştu.  


“Hangi kuruluş olursa olsun, yolsuzluk yapana, hele insanların gönlünden kopararak emanet olarak teslim ettiği yardımlara el uzatanlara asla müsamaha göstermedik” diyerek üstü örtülü Deniz Feneri mesajı verdi. Ancak yine de şerh düştü.


Yolsuzluklar kadar haksız yere ithamlarda bulunanların, kişi ve kurumları karalayanların da büyük bir sorumsuzluk içinde olabileceğini söyledi.


  


YARDIMDA YOLSUZLUK CİNAYETTİR, YATACAK YERİ YOKTUR


Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, başta Deniz Feneri soruşturması olmak üzere yardım kuruluşlarıyla ilgili yolsuzluk iddialarına yönelik önemli mesajlar verdi.

Kızılay
dışında herhangi bir dernek adı söylemeyen Erdoğan, kamu ve yardım kaynaklarının kullanımında suistimale gitmenin “büyük bir cinayet” olduğunu belirterek “Kendisi bir parça ekmeğini, bir lokmasını, insanlar kimi zaman muhtaçlarla paylaşmak için veriyor. O bir emanettir, namus kadar, şeref kadar kutsal ve mübarek bir emanettir. O emanete el uzatanın, onu gayesi dışında kullananın, Anadolu deyimiyle yatacak yeri yoktur” dedi.


KİM OLURSA OLSUN MÜSAMAHA GÖSTERMEDİK

Türk Kızılayı Olağan Genel Kurulu’nda yaptığı konuşmada, yardım kuruluşlarıyla ilgili yolsuzluk konularına değinerek özetle şunları söyledi:

“İnsanların adeta yüreklerinden kopup verdikleri yardımların amacı, hedefi, gayesi dışında kullanılması hukuken, ahlaken, vicdanen kabul edilemez ve izah edilemez. En önemlisi de, insanların güvenini sarsmak, iyi niyetlerini suistimal etmektir ki, bunun telafisi uzun zaman alabilir. Kimi zaman görülen olumsuz örneklerin nasıl sarsıcı bir etki yaptığını, gönüllülüğün, fedakârlığın zedelenmesine sebep olduğunu görüyoruz.

Göreve geldiğimizden bu yana yolsuzlukla ciddi mücadelemiz var. Tüyü bitmemiş yetimin hakkına uzanan ellerin karşısında her zaman durduk. İşi çözmüş değiliz, bu mücadele öyle kolay mücadele değil. Yılların tahribatı var. Kim olursa olsun, hangi kuruluş olursa olsun, yolsuzluk yapana, hele insanların gönlünden kopararak emanet olarak teslim ettiği yardımlara el uzatanlara asla müsamaha göstermedik. Hukukun işletilmesi konusunda en küçük bir tereddütümüz olamaz.”

HAKSIZ İTHAMLARDA BULUNANLAR DA SORUMSUZLUK İÇİNDE

Erdoğan, yolsuzluklar kadar haksız yere ithamlarda bulunanların, kişi ve kurumları karalayanların da büyük bir sorumsuzluk içinde olacağını dile getirerek “Yolsuzluk noktasındaki iddialar hukuk çizgisinden çıkarak bir karalama ve töhmet kampanyasına dönüştürülürse vatandaşımız da haklı olarak yardımlarını keser. Sonuçta mağdur ve muhtaç insanların mağduriyeti artarak devam eder” ifadesini kullandı.

Erdoğan “Özellikle yardımların izlenmesi için başlatılan
yazılım projesini bir an önce bitirin. Bu sayede yardım yapan kişiler, verdiği paranın nereye gittiğini, kimlere ulaştığını online görsün” dedi.

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ