Haber 16

Erdoğan’ın YÖK’ün türban karına yorumu!

Başbakan Erdoğan, Bulgaristan dönüşü gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını cevapladı.

Erdoğan’ın YÖK’ün türban karına yorumu!

Başbakan Erdoğan’a Bulgaristan dönüşü YÖK’ün türban konusundaki kararı soruldu. YÖK’ün bağımsız bir kuruluş olduğunu, aldığı kararla ilgili herhangi bir açıklama yapmayacağını ifade eden Erdoğan, Eşref Bitlis konusundaki iddiaların ise takipcisi olacaklarını söyledi.

Erdoğan, Esenboğa Havalimanında gazetecilere yaptığı açıklamada, Bulgaristan Başbakanı Boyko Borisov’un daveti üzerine Bulgaristan’a yaptığı ziyarete ilişkin bilgi verdi.

Görüşmelerde enerji başta olmak üzere Karadeniz Ekonomik İşbirliği, NATO, AB konuları ile Balkanların huzuruna yönelik iki ülkenin neler yapabileceğini değerlendirdiklerini anlatan
Erdoğan, 2007’de AB’ye üye olan Bulgaristan’ın Türkiye’nin üyeliğini de desteklediğine dikkati çekti.

YÖK’ÜN KARARI

Erdoğan, bir gazetecinin YÖK’ün İstanbul Üniversitesinden bir öğrencinin türban için yaptığı başvuruyla ilgili kararını ise “YÖK bir bağımsız kuruldur. Kararını kendisi vermiş, bu konuyla ilgili benim herhangi bir açıklama yapmama gerek yok” sözleriyle değerlendirdi.

“SES KAYITLARI SUÇ DUYURUSU NİTELİĞİNDE”

Başbakan Erdoğan, Turgut Özal ve Eşref Bitlis’in ölümüyle ilgili gündeme gelen iddiaları da değerlendirdi. Medyaya düşen ses kayıtların suç duyurusu niteliğinde olduğunu ve yargının devreye girmesi gerektiğini söyleyen Erdoğan şöyle konuştu:

”Yargı devreye girmiş vaziyette. Ahmet Özal Beyi biliyorsunuz davet ettiler. Kendisini dinlediler. Merhum Bitlis ile ilgili de şu anki sürecin takip edildiğini biliyorum. Bizler de takipçisi olacağımızı daha önce de söylemiştik. Çünkü bu tür şeylerde hiçbir şeyin gizli, kapalı kalmaması gerekir. Er geç bunların ortaya çıkmasında çok çok büyük faydalar olduğuna inanıyorum. Hele hele ordumuzda saygın bir yere gelmiş bir insanın gerçekten bir suikasta mı, bir bombalama neticesinde mi veya farklı bir şeklide mi düşürüldüğü, düşürülmediği bunun, meydana çıkmasında fayda var. Öte yanda merhum Özal’ın ölümüyle ilgili de gerçekten orada da Ahmet Beyin ifade ettiği gibi bir şeyler mi var? Bunların ortaya çıkarılmasında fayda var. Birçok insanın bu noktada geçmiş ve gelecek arasındaki konumunu değerlendirmesi bakımından çok büyük önem ifade ediyor. Ülkemizde siyaseti, yargıyı değerlendirirken, ordumuzun geçmişiyle bugününü ve geleceğini değerlendirirken bunların hepsi bizim elimizde birer doküman olarak bulunacaktır. Tarihimizi de biz böyle yazıyoruz, geleceğimize bu şekilde nakledeceğiz. O bakımdan bunlar çok çok önemli diye düşünüyorum.”

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ